Paikalliset

Ammattikoulutuksen laatupalkinto meni Forssaan

Forssan ammatti-instituutti sai ammatillisen opetuksen laatupalkinnon keskiviikkona. Turun ammattiopistosäätiö TAO sai kunniamaininnan. Laatupalkinnon sai myös Helsingin diakoniaopisto. Opetus- ja kulttuuriministeriön laatupalkintojen tavoitteena on tukea ja kannustaa koulutuksen järjestäjiä ja koulutusorganisaatioita laadun arviointiin ja kehittämiseen.

Opetusneuvos Tarja Riihimäki ministeriöstä kertoi, että laatupalkinto on huomattava, lähes 100 000 euron summa. Lopullisia palkintosummia ei vielä ole päätetty. Kunniamainintaan ei liity rahapalkintoa.

Palkitsemisperusteluissa Forssan ammatti-instituutin työtä pidetään tavoitteellisena ja arkipäivän työhön olennaisesti liittyvänä toimintana. Ammatti-instituutti on myös hyvin johdettu oppilaitos.

Kunniamaininnan saanut TAO sai kehuja työelämälähtöisyydestä, järjestelmällisestä työpaikkaohjaajien koulutuksesta ja henkilöstön koulutusmahdollisuuksista.

Palkintokilpailuun tuli määräaikaan mennessä kahdeksan hakemusta. Riihimäen mukaan kilpailun teema, opettajien työelämäosaamisen kehittäminen ja työpaikkaohjaajien koulutus, oli erityisen haastava.

Valtiosihteeri Heljä Misukka luovutti palkinnot Tampereella keskiviikkona.