Paikalliset

Turussa järjestetään jättiläismäiset vanhojen tanssit

Vanhojen tansseja on Turussa järjestetty esimerkiksi VPK:n talolla, mutta ensi vuonna kaikki lukiot tanssivat Turkuhallissa. TS/Tatu Lertola
Vanhojen tansseja on Turussa järjestetty esimerkiksi VPK:n talolla, mutta ensi vuonna kaikki lukiot tanssivat Turkuhallissa. TS/Tatu Lertola

Turun opetustoimi on päättänyt juhlistaa kulttuuripääkaupunkivuotta suurilla vanhojen tansseilla, joihin osallistuvat kaikkien kaupungin lukioiden toisen vuosikurssin opiskelijat. Suuri tanssitapahtuma pidetään Turkuhallissa. Vanhojen tansseja tanssitaan perinteisesti helmikuun loppupuolella.

– Tapahtuma järjestetään omin voimin. Siellä on oppilasorkesteri soittamassa. Emme ole sinänsä keksineet mitään uutta, sillä Helsingissä vastaavia tapahtumia on järjestetty aiemmin, Turun opetustoimen johtaja Timo Jalonen kertoo.

– Vanhojen tansseista tulee massiivinen tapahtuma, apulaiskaupunginjohtaja Ari Korhonen (sd) lisää.

Turkulaiset koululaiset tulevat törmäämään kulttuuripääkaupunkivuoteen väistämättä ensi vuonna, sillä opinahjoissa ja päiväkodeissa harrastetaan monipuolisesti kulttuuria ensi vuonna. Tulossa on teatteria, musiikkia, valokuvausta, näyttelyitä ja paljon muuta. Tarkoituksena on, että lapset ja nuoret pääsevät itse osallistumaan tapahtumiin mahdollisimman paljon.

– Kulttuurin käyttäminen vaatii opettelua. Tämän jälkeen nuoret osaavat paremmin hakeutua teatteriin, näyttelyihin ja muualle, mikä tuo jaksamista arkeen, Turun ammatti-instituutin kv-koordinaattori Helena Mikkola sanoo.