Uutiset

Kolme metanolia juonutta kuoli Keuruulla

Kolmen ihmisen epäillään kuolleen metanolimyrkytykseen Keuruulla Keski-Suomessa. Uhreista kaksi on naisia ja yksi mies. Poliisi uskoo heidän juoneen lasinpesunestettä Keuruun Haapamäellä.

Kuolemantapaukset sattuivat vapun jälkeen kolmen päivän aikana. Toinen myrkytykseen kuolleista naisista oli 32-vuotias ja toinen 61-vuotias. Miehen ikä oli 36 vuotta. Uhrit olivat paikkakuntalaisia.

Yksi uhreista kuoli asunnossaan ja kaksi myöhemmin muualla. Poliisi epäilee kaikkien kolmen juoneen Haapamäen Louhentien varrella sijaitsevassa asunnossa lasinpesunestettä, jossa on ollut metanolia. Myrkytyksen aiheuttanutta juomaa on poliisin mukaan juonut ainakin kolme muuta ihmistä. Heillä ei ole hengenvaaraa, mutta kaksi on sairaalahoidossa.

Keski-Suomen poliisilaitos kehottaa muita ainetta Louhentiellä mahdollisesti nauttineita hakeutumaan lääkärinhoitoon. Tapausta tutkitaan Keuruun poliisiasemalla. Poliisi pyytää myrkytyksistä jotain tietäviä soittamaan numeroon 0718747255.

Pohjois-Suomessa kuoli 15-vuotias

Metanoli eli metyylialkoholi on aiheuttanut viime vuosina paljon myrkytyksiä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lääketieteen aikakauskirjassa Duodecimissa arvioitiin vuonna 2006, että metanoli aiheuttaa jopa lähes 40 kuolemaa vuosittain. Viime vuosina metanolikuolemia on kuitenkin ollut selvästi vähemmän.

Edellinen julkisuudessa ollut kuolemantapaus sattui Pohjois-Suomessa tammikuussa, kun 15-vuotias poika kuoli juotuaan metanolia sisältänyttä ainetta.

Myrkkyalkoholia ei maista sekoituksessa

Metanolia käytetään monissa kemianteollisuuden tuotteissa. Tuulilasinpesunesteissä metanolia on ollut meillä 1990-luvun puolivälistä lähtien.

Muita vastaavia myrkkyalkoholeja ovat etyleeniglykoli ja isopropanoli. Etyleeniglykolia käytetään muun muassa jäähdytysnesteissä ja isopropanolia liuottimissa ja puhdistusaineissa.

Kuolemantapauksissa myrkkyalkoholi on usein ollut sekoitettuna juomasekoitukseen, jolloin myrkyn makua on ollut vaikea tunnistaa.