Uutiset

Kari Karjalainen vahvoilla Joensuun johtoon

Kari Karjalainen
Kari Karjalainen

Raision kaupunginjohtaja Kari Karjalainen (sd) on hyvissä asemissa Joensuun kaupunginjohtajakilvassa. Kaupunki aikoo käyttää kolme hakijaa soveltuvuustestissä ja Karjalainen on näiden kolmen kandidaatin joukossa.

Joensuun kaupunginhallitus valitsi Karjalaisen seuraksi testeihin Kuopion kaupungin kehittämispäällikön Heikki Helven (sit) sekä Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän johtajan Ilkka Pirskasen (sit).

Joensuun kaupunginvaltuusto valinnee uuden kaupunginjohtajan kokouksessaan 31. toukokuuta.

Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtajan Matti Väistön (kesk) mukaan hallitus oli yksimielinen jatkoon valituista. Väistö pitää tärkeänä, että valinnassa pystyttäisiin etenemään jatkossakin ilman äänestyksiä.

Hallituksen puheenjohtaja vakuuttaa, ettei valinnassa ole mukana suostumuksensa antaneita mustia hevosia. Hakuprosessin aikana suostumuksensa antaneita on ollut, mutta he ovat luopuneet viran tavoittelusta.

Joensuun kaupunginjohtajan virkaan tuli kaikkiaan 12 hakemusta.

Kari Karjalainen, 52, on luotsannut Raision kaupunkia 14 vuotta. Hän on syntyisin Nurmeksesta. Karjalaisella on rakennustekniikan diplomi-insinöörin tutkinto sekä pitkä työura kuntatekniikan puolelta.

Nykyisen työnantajansa Raision kaupungin palvelukseen Karjalainen tuli alun perin teknisen viraston johtajaksi, josta vs. kaupunginjohtajaksi vuonna 1995 ja vakinaiseen virkaan 2003.

Joensuun kaupunginvaltuustossa on oikeistoenemmistö luvuin 37-22. Sosiaalidemokraatit ovat suurin ryhmä 19 valtuutetullaan.