Uutiset

Turun virkamiehet tulevat
kokoomuksesta ja Sdp:sta

Turun johtavan virkamieskunnan poliittinen aatemaailma ei juurikaan vastaa valtuuston kokoonpanoa. Turun Sanomat selvitti Turun organisaatiokaaviossa mainittujen 26 vastuuhenkilön puoluekannat. Joukossa on yhdeksän kokoomuslaista ja kuusi sosiaalidemokraattia. Rkp ja Vasemmistoliitto ovat saaneet kumpikin yhden johtajan. Yhdeksän johtajaa ilmoittautuu sitoutumattomaksi. Esimerkiksi Turun kolmanneksi suurin puolue vihreät ei ole saanut omaa virkamiestä Turun kaupunginjohtajien, virastopäälliköiden tai liikelaitosjohtajien kastiin.

Nelihenkinen kaupunginjohtajakaarti jakaantuu kokoomuksen Mikko Pukkiseen ja Maija Kyttään sekä sosiaalidemokraattien Jarkko Virtaseen ja Tero Hirvilammiin. Tilanne pysyy samana, kun hyllytetty Hirvilammi vaihtuu ensi maanantaina Sdp:n Ari Korhoseen.

Myös tärkeimpiä hallintokuntia komentavat kokoomuslaiset ja sosiaalidemokraatit. Kokoomuslaisia ovat esimerkiksi peruspalvelujohtaja Riitta Liuksa ja liikuntajohtaja Arto Sinkkonen. Demariväriä tunnustavat opetustoimenjohtaja Timo Jalonen, nuorisotoimenjohtaja Annina Lehtiö-Vainio ja kulttuurijohtaja Minna Sartes.

Kokoomuksen aluejärjestön puheenjohtaja Harry Nordqvist uskoo, että Turun poliittinen asetelma eli kokoomuksen, Sdp:n ja vihreiden yhteistyö heijastuu jatkossa myös kaupunginjohtajia valittaessa.

Sdp:n kunnallisjärjestöä vetävä Toni Eklund taas muistuttaa, että koko johtojärjestelmä on pohdinnan alla.

Vasemmistoliiton kunnallisjärjestön johtaja Mirka Muukkonen näkee, että virkamiehistön kokoomusvalta näkyy selkeästi poliitikoille tehdyissä esityksissä. Hänen mukaansa Turun on vallannut todellinen yksityistämisbuumi.

LUE LISÄÄ LAUANTAIN TURUN SANOMISTA