Uutiset

Netanjahu esiintyi uhmakkaana Washingtonissa

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu esiintyi uhmakkaana Washingtonissa, kun hän osallistui tänään Israelia tukevan lobbausryhmän vuosikokoukseen. Illalla hänen on määrä tavata presidentti Barack Obama.

– Juutalaiset rakensivat Jerusalemin 3 000 vuotta sitten ja juutalaiset rakentavat Jerusalemia tänään. Jerusalem ei ole siirtokunta. Se on pääkaupunkimme, Netanjahu sanoi.

Vuosikokouksen 7 500-päinen yleisö osoitti Netanjahulle suosiota seisaaltaan. Aiemmin AIPAC:n – American Israeli Public Affairs Committee – jäsenistö oli saanut kuulla ulkoministeri Hillary Clintonin tuomitsevan Itä-Jerusalemin siirtokuntahankkeen.

Yhdysvaltain kongressin johtajille Netanjahu sanoi, että Lähi-idän rauhanneuvottelut voivat lykkääntyä vielä vuoden päivät, mikäli palestiinalaiset eivät luovu vaatimuksestaan siirtokuntarakentamisen täydellisestä jäädyttämisestä.

Israel koetteli maiden suhteita antamalla rakennusluvan 1 600 asunnolle juuri kun Biden vieraili Jerusalemissa runsas viikko sitten. Kansainvälinen yhteisö on vaatinut poikkeuksellisen voimallisesti siirtokuntien laajentamisen lopettamista.