Uutiset

Jäätteenmäki ei lähde keskustan puheenjohtajakisaan

Anneli Jäätteenmäki
Anneli Jäätteenmäki

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk.) ei lähde hakemaan revanssia pääministerin ja keskustan puheenjohtajan paikan menetyksestä vuonna 2003. Tänään selvisi, että Matti Vanhasen seuraajakisa käydään näillä näkymin neljän aiemmin ilmoittautuneen ehdokkaan kesken: kansanedustaja Timo Kauniston, hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemen, elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen ja ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen.

Jäätteenmäki kertoi ratkaisustaan keskustan Verkkoapila-lehdelle lähettämässään tiedotteessa. Hän totesi joutuneensa miettimään puheenjohtajaehdokkuutta, koska useat tukijat ovat häntä ehdolle pyytäneet.

Hän perusteli kieltäytymistään sillä, että menneisyyteen ei ole paluuta.

Ylen Ykkösaamussa Jäätteenmäki korosti, että keskustan pitäisi uuden puheenjohtajan avulla pystyä vaalivoittoon, eikä revanssin eli hyvityksen hausta ole siihen aineksia.

Jäätteenmäki toimi keskustan puheenjohtajana vuosina 2002–2003, veti puolueen vaalivoittoon ja nousi itse pääministeriksi. Hän joutui pyytämään eroa menetettyään uskottavuutensa salaisten Irak-muistioiden takia.