Uutiset

Turkulaislukion bileet johtivat poliisitutkintaan

Turkulaislukion oppilaskunnan järjestämät bileet ovat johtaneet poliisitutkintaan. Rikoskomisario Jaakko Haukka Varsinais-Suomen poliisilaitokselta vahvistaa Turun Sanomien tiedon, jonka mukaan tapaus liittyy Nummen kaupunginosassa sijaitsevassa T-talossa joulukuussa järjestettyihin juhliin, jotka poliisi joutui keskeyttämään niiden yllyttyä liian rajuiksi.

Juhliin osallistui yli 200 nuorta, joiden joukossa oli runsaasti alaikäisiä. Poliisi on tutkinut juttua ainakin alkoholirikkomuksena ja järjestyksenvalvontarikkomuksena. Tilan vuokrannut säätiö ei ole epäiltynä jutussa. Juhliin pääsivät ilmaiseksi lukion oppilaat sekä ulkopuoliset viiden euron hintaan.

Poliisin mukaan lukion oppilaskunnan hallitus ei ollut tehnyt juhlista vaadittavaa ilmoitusta. Lisäksi hallitus oli ohjeistanut tilaisuuden järjestyksenvalvojia, etteivät nämä puuttuisi juhlavieraiden mukanaan tuomiin alkoholijuomiin. Hallituksen jäsenet selvisivät jutusta huomautuksilla nuoren ikänsä ja vähäisen juhlien järjestelykokemuksen vuoksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Poliisi ei myöskään pitänyt nuorten toimintaa tahallisena. Sen sijaan järjestyksenvalvojille kirjoitettiin sakkoja, koska nämä olivat täysi-ikäisiä ja näiden olisi koulutuksensa vuoksi pitänyt osata estää nuorten alkoholin juominen.

Yleisötilaisuuksista on lain mukaan tehtävä ilmoitus. Ilmoitusvelvollisuutta ei kuitenkaan ole silloin, jos osanottajia on vähän eikä järjestyksenpito vaadi erityisiä toimenpiteitä. Alkoholin nauttiminen on yleisötilaisuuksissa kiellettyä. Sallittua se on sen sijaan yksityistilaisuuksissa, kuten yhdistysten tapahtumissa, joihin ei ole vapaata pääsyä. Alkoholitarjoilusta on kuitenkin ilmoitettava poliisille, jos tilaisuus pidetään yleisessä tilassa, kuten oppilaitoksessa. Jos alkoholista peritään maksu, tilaisuuden järjestäjän on hankittava alkoholilupa.