Paikalliset

Vankeutta ravintolan ovella purreelle

Turun keskustassa sijaitsevan ravintolan vartijoiden kiinni ottama 31-vuotias turkulaismies ei Varsinais-Suomen käräjäoikeuden mukaan purrut yhtä vartijoista puolustautumistarkoituksessa, vaan puri tätä tahallaan käteen ravintolan ovella käydyssä kahakassa.

Mies tuomittiin pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja vahingonteosta 40 päivän vankeusrangaistukseen, joka on ehdollinen. Mies joutuu maksamaan purruksi joutuneelle vartijalle vahingonkorvauksia noin 1 100 euroa ja tämän lähes 1 300 euron suuruiset oikeudenkäyntikulut. Muilla vartijoilla ei ollut vaatimuksia.

Järjestyksenvalvoja epäsi toukokuussa 2009 syytetyltä sisäänpääsyn Kristiinankadulla sijaitsevaan ravintolaan, koska miehellä oli porttikielto, jolloin mies alkoi uhkailla ovimiestä tappamisella. Hän kohdisti uhkauksen myös ovimiehen vaimoon, joka työpaikan hän sanoi tietävänsä. Mies potkaisi ravintolan ovea, niin että sen lukkopesä irtosi ja ovi taipui sisään, josta koituneen 65 euron laskun hän myös joutui korvaamaan.

Syytetty ei poistunut ravintolan ovelta, vaan jatkoi raivoamista, jolloin järjestyksenvalvojat laittoivat hänet käsirautoihin. Miehen taltuttamiseen tarvittiin neljä vartijaa ja painimisen tuoksinassa yhden vartijan käsi osui syytetyn kaulalle. Hän sanoi purreensa kättä, koska ei saanut henkeä, mutta käräjäoikeus ei pitänyt selitystä uskottavana.

Puremajäljen saanut vartija kertoi joutuneensa puoli vuotta tietoa siitä, ettei ollut saanut HIV-tai hepatiittitartuntaa.