Uutiset

Marja-Sisko Aalto eroaa kirkkoherran virasta

Imatran kirkkoherra Marja-Sisko Aalto eroaa virastaan. Hän kertoo tiedotteessa jättäneensä Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulille erokirjeen.

Aalto kertoo eronsa syyksi sen, ettei hän ole pystynyt runsaan neljän kuukauden aikana rakentamaan riittävää yhteyttä ja luottamusta viran hoitamiseen. Hän palasi vuodenvaihteessa kirkkoherraksi sukupuolen korjausleikkaukseen liittyvien hoitojen jälkeen.

Tuomiokapituli ei ole vielä saanut Aallon erokirjettä. Aalto on parhaillaan vuosilomalla eikä vastannut STT:n soittopyyntöihin.

Marja-Sisko (ent. Olli) Aalto, 55, on ollut Imatralla kirkkoherrana vuodesta 1986. Hän on Suomen ensimmäinen julkisuuteen tullut transsukupuolinen pappi. Aalto ilmoitti valmistautumisestaan sukupuolenkorjausleikkaukseen marraskuussa vuonna 2008. Tuolloin pitämässään tiedotustilaisuudessa hän kertoi tietävänsä kolme muutakin pappia, jotka painiskelevat samojen ongelmien kanssa. Takaisin työhönsä Aalto palasi vuoden kuluttua.

Aalto on hakenut korjausprosessinsa aikana tuloksetta lukuisia muita kirkon virkoja mm. Kirkkohallituksesta ja Vantaan seurakuntayhtymästä.