Uutiset

Köyliön ja Säkylän
liitoskapina ei innosta
kunnanvaltuutettuja

JORMA PIHLAVA

Köyliön ja Säkylän liittämistä Euraan vastustava kapinaliike ei näytä saaneen vahvaa jalansijaa kuntaliitoksesta lopullisen päätöksen tekevien kunnanvaltuutettujen joukossa.

Ylen Satakunnan Radion tekemän selvityksen mukaan kaksi kolmannesta kunnanvaltuutetuista on liitoksen kannalla.

Vastustajiksi ilmoittautuu seitsemän yhteensä 48 valtuutetusta. Heistä viisi on Köyliöstä ja kaksi Säkylästä. Kuusi säkyläläisvaltuutettua ei tiennyt tai halunnut sanoa kantaansa, Köyliössä mielipiteensä jätti kertomatta kaksi valtuutettua.

Satakunnan Radio ilmoittaa tavoittaneensa kyselyynsä kaikki valtuutetut. Säkylän kunnanvaltuustossa on 27 ja Köyliön valtuustossa 21 jäsentä.

Köyliössä ja Säkylässä on kerätty nimiä kuntaliitosta vastaan. Pro Köyliö, Pro Säkylä -liikkeen mukaan paras nimien kerääjä olisi hankkinut jo neljättäsataa allekirjoitusta. Listoja on ollut esillä myös yrityksissä ja mm. Säkylän kirkkoherranvirastossa.

Onkin esitetty arvioita, että liitosta vastustavien päähuolena olisikin seurakunnan itsenäisyyden menetys. Seurakuntienkin on yhdistyttävä kuntien niin tehdessä.

Euran, Köyliön ja Säkylän on määrä muodostaa uusi Eura vuoden 2011 alusta. Yhdistymissopimus hyväksyttiin vuosi sitten yksimielisesti kaikkien kuntien valtuustoissa. Tuolloin neljäntenä päätöksentekijänä oli Kiukaisten kunnanvaltuusto. Kiukainen liittyi Euraan vuodenvaihteessa.

Kuntaliitoksen vastustajat järjestävät yleisötilaisuuden sunnuntaina Köyliön Lallintalolla.