Uutiset

Turku sai tilojaan
nihkeästi kaupaksi

JARI HEINO

Turun tilalaitos sai viime vuonna kaupaksi rakennuksia ja tiloja yhteensä 4,6 miljoonan euron edestä. Budjetoitu tavoite 15 miljoonaa jäi yli kymmenen miljoonan euron päähän.

Luvut löytyvät tilalaitoksen vuoden 2008 tilinpäätöksestä, joka tuotiin tilaliikelaitoksen johtokuntaan tiistaina.

Selkeästi suurin myyntikohde oli Kauppiaskatu 1, jonka arkkitehti Benito Casagrande osti kahdella miljoonalla eurolla. Eskelin Pysäköintilaitos Oy:n 296 osaketta myytiin euron verran yli 1,3 miljoonalla liikemies Harri Lähteenmäen Eerikinkatu 21:lle.

Kolmas suurempi kauppa koski Linnankatu 61:n virastotaloa. Se kaupattiin Jyrki , Marianne , Timo ja Antti Lahtoselle 600 000 eurolla.

Muita Turun solmimia myyntejä olivat kiinteistötalouspäällikkö Marko Selinin mukaan Särkilahden koulu, kaksi huoneistoa Yliopistonkatu 25:stä, Vanha Kakskerrantie 29, Topinojan vaakahuone sekä toimistotilat Puutarhakatu 11-13:sta.

Selinin mukaan myyntilistan niukkuutta selittävät sekä kaavoitukselliset että hallinnolliset syyt. Esimerkiksi Jokikatu 2-6:n kiinteistöä ei ole päästy kauppaamaan YH Lännelle ja NCC Rakennukselle, koska asemakaava hyväksyttiin vasta viikko sitten.

Myöskään Linnankatu 55:ttä tai Kristiinankatu 1:tä ei ole myyty. Kiinteistö Oy Lintulasta eli nuorisokeskus Palatsista on neuvoteltu esisopimus Åbo Akademin säätiön kanssa.

Kiinteistötalouspäällikkö muistuttaa, että Turun kiinteistölautakunta päätti helmikuussa katkaista monien kohteiden myyntivalmistelut. Päätös koski Läntinen Rantakatu 15:ttä, Pansion koulua, Kärsämäen koulua, Panimoravintola Koulua Eerikinkatu 18:ssa ja Kakskertataloa.