Uutiset

"Uusi Raunistula on
vitsinäkin aika huono"

TS/Marttiina Sairanen<br />Pauli Kossila puolustaa rakastamaansa Raunistulaa. Kerrostaloalue ei hänen mielestään sovi puutaloparatiisin naapuriin. Vaunuissa istuvat päiväkodista noudetut Pauline ja Paulo.
TS/Marttiina Sairanen
Pauli Kossila puolustaa rakastamaansa Raunistulaa. Kerrostaloalue ei hänen mielestään sovi puutaloparatiisin naapuriin. Vaunuissa istuvat päiväkodista noudetut Pauline ja Paulo.

JARI HEINO

Kerrostalokaavaa Raunistulan vanhalle teollisuusalueelle ajavilla maanomistajalla, rakennusliikkeellä, kaavoittajilla ja poliitikoilla on sitkeä kriitikko. Pro Raunistula -liikkeen primus motor, hammaslääkäri Pauli Kossila ei ole heittänyt kirvestä kaivoon, vaikka kaavaesitys läpäisi kaupunginhallituksen äänin 11-2.

- Nyt ei auta kuin lobata ja vaikuttaa valtuutettuihin. Täytyy laittaa ainakin sähköpostia menemään, hän lupaa.

Jos valtuusto tänään siunaa esityksen, Pro Raunistula todennäköisesti valittaa hallinto-oikeuteen. Kossila väittää, että kaava on maankäyttö- ja rakennuslain vastainen.

- Kaavan esittelyssä sanotaan, että se toteuttaa maanomistajien toiveita mutta ei ympäristön asukkaiden. Siinäkin on jo yksi valitusperuste.

Uudeksi Raunistulaksi mainostettu kerrostaloalue olisi Kossilan mielestä aivan liian raskas.

- 21 kerrostaloa on liian paljon. Lisäksi se rikkoo Raunistulan nykyisen miljöön. Nimi Uusi Raunistula on vitsinäkin aika huono.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kossila on kokoomuslainen. Hän jakaa kuitenkin kiitosta Vasemmistoliitolle, joka vaati kaupunginhallituksessa kaavaesityksen keventämistä.

- Vihreisiin olen hiukan pettynyt, hän myöntää.

Kossilan mielestä rakennuspuoli sanelee Turun nykyiset päätökset. Päättäjinä ovat rakennusliikkeet sekä poliitikot, jotka haluavat rakennustyömiehille töitä.

- Vasemmistoliiton Raimo Huhtanen on pitkään ollut rakennuslautakunnan puheenjohtaja. Ympäristö- ja kaavoituslautakuntaan valikoituu henkilöitä, jotka eivät välttämättä ole suojelemassa puutaloja tai vaatimassa kevyempiä kaavoja, hän analysoi.

Turun ympäristö- ja kaavoitusviraston virkamiehiltä puuttuu Kossilan mielestä ammattiylpeys. Käytännössä kaavoitus on ulkoistettu rakennusfirmoille.

Vielä vuosi sitten Pro Raunistula -liike keräsi yli 2 500 nimen kannanoton ja järjesti näyttävän mielenosoituksen.

Kossila myöntää, että ajan runsas kuluminen on saattanut väen odottavalle kannalle. Viivästelynkin hän tulkitsee tavaksi lannistaa ihmisiä.

Mutta millaiset terveiset Pauli Kossila lähettää teollisuusalueen maanomistajalle, Alfa Center Oy:n Harri Lähteenmäelle ?

Seuraa pitkä hiljaisuus.

- Voisiko hän ajatella, että hän ei välttämättä hakisi maksimaalista voittoa vaan tekisi jotain, josta voisi olla ylpeä myöhemmin. Hänen olisi nyt mahdollisuus pitää lupauksensa, jonka mukaan aluetta kehitetään kaikkia miellyttävällä tavalla.