Uutiset

Varusmies ampui itsensä Niinisalossa

Niinisalon varuskunnassa Kankaanpäässä sattui kello 12.15 ampumavälikohtaus, jossa kuoli yksi varusmies. Kuva: Lehtikuva
Niinisalon varuskunnassa Kankaanpäässä sattui kello 12.15 ampumavälikohtaus, jossa kuoli yksi varusmies. Kuva: Lehtikuva

Kankaanpää, STT
Tammikuussa palvelukseen astunut Tykistöprikaatin varusmies on kuollut ampumistapauksessa Niinisalon varuskunnassa Satakunnassa.
 Tapaus nousi julkisuuteen, koska sitä luultiin ensin ampumavälikohtaukseksi, jossa oli saattanut olla mukana useita ihmisiä. Myöhemmin selvisi, että kysymys oli ollut itsemurhasta.
 Tapaus sattui noin kello 12.15 kasarmiolosuhteissa, mutta ei majoitustiloissa. Puolustusvoimien mukaan muita osallisia ei ollut.
 Tutkimusten mukaan itsemurhat ovat liikennekuolemien jälkeen varusmiesten yleisin kuolinsyy. Vuosittain muutama varusmies surmaa itsensä.
 Palvelusolosuhteissa sattuvat itsemurhat ovat hyvin harvinaisia. Usein varusmiehen itsemurha tapahtuu lomalla tai luvattoman poissaolon aikana.
 Itsemurhan taustalla saattaa olla masennus tai mielenterveyden häiriö. Tällaisia itsemurhia Puolustusvoimat pyrkii estämään monin tavoin. Itsemurha-alttius pyritään saamaan selville jo kutsunnoissa.

Luitko jo nämä?