Uutiset

Viking Linen Isabella-laivalla
taltutetaan norovirusepidemiaa

ANNE SAVOLAINEN

Satoja Viking Linen Isabella-laivalla kuluvalla viikolla matkustaneita on altistunut norovirukselle. Pisaratartuntana leviävä virus aiheuttaa vahvoja suolisto-oireita kuten oksentelua ja ripulia. Turun kaupungin johtava hygieenikko Esko Salonen kertoo, että sairastuneita on kymmeniä.

- Tietomme ovat nimenomaan maanantain paluumatkalla tapahtuneista sairastumisista. Norovirusta epäilemme vahvasti, vaikka tuloksia otetuista näytteistä ei vielä ole saatu.

Kylpylähotelli Caribian Hesburger-hampurilaispaikan 12 työntekijää sai Isabellalta tartunnan loppuviikolla.

Ryhmä on käynyt terveyskeskuksessa testattavana.

- Toimipisteen työntekijät olivat itse järjestämällään pikkujouluristeilyllä. Kyseessä on eri bakteeri kuin Caribiassa, Hesburgerin toimitusjohtaja Aarne Aho kertoo.

Laivaa on desinfioitu

Viking Linen viestinnästä vastaava johtaja Tuomas Nylund kertoo, että Isabellalla on ollut joitakin asiakkaita, jotka ovat valittaneet vatsaoireista.

- Kyseessä on norovirus. Laivalla on ryhdytty laajamittaisiin desinfiointitoimiin, esimerkiksi ovenkahvat ja pöytien pinnat on desinfioitu. Lisäksi hygieniatasoa on parannettu, Nylund rauhoittaa.

Tuomas Nylund ei tiedä sairastuneiden kokonaismäärää.

- Useita kymmeniä heitä ilmeisesti on. Virus on hyvin tarttuva.

Tartunnan saaneiden joukossa on mukana myös Isabellan henkilökuntaa. Esko Salonen ei tiedä, onko viruksen alkuperäinen kantaja henkilökuntaa vai matkustaja.

- On vaikea sanoa, mikä on syy ja mikä seuraus. Useita henkilökunnan jäseniä on kuitenkin sairastunut, Salonen kertoo.

Norovirusepidemioita esiintyy Salosen mukaan aina vuodenvaihteen kummallakin puolella.