Uutiset

Cronberg jättää vihreiden johdon

Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg ilmoitti jättävänsä puheenjohtajuuden. Kuva: Lehtikuva
Vihreiden puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg ilmoitti jättävänsä puheenjohtajuuden. Kuva: Lehtikuva

Helsinki, STT
Vihreiden puheenjohtaja työministeri Tarja Cronberg jättää puolueen puheenjohtajuuden ensi kevään puoluekokouksessa. Cronbergin mukaan on sukupolvenvaihdoksen aika.
 Vahvana seuraajaehdokkaana pidetty eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki ei vielä paljastanut omia aikeitaan.
 Cronberg ilmoitti asiasta puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä. Ilmoitus tuli puolueväelle melkoisena yllätyksenä.
 Cronberg perusteli ratkaisuaan sillä, että hänen tavoitteensa ovat pitkälti toteutuneet. Puolue on yhtenäinen, kynnys vihreiden äänestämiseen on laskenut ja puolue on palannut hallitusvastuuseen.
 Puoluesihteeri Panu Laturi ehätti jo houkutella Cronbergia ehdolle ensi kesän eurovaaleissa. Cronbergin mukaan hän ei ole koskaan erityisesti innostunut eurovaaliehdokkuudesta. Sen sijaan EU-komissaarin tehtävät kiinnostaisivat.
 Pääministeri Matti Vanhanen kuuli Cronbergin aikeista tekstiviestillä vasta hetkeä ennen puheen alkua. Päätös tietänee vihreille ministerivaihdosta. Cronberg piti selvänä, että uudenkin puheenjohtajan on oltava hallituksessa. Sinänsä ministerinä jatkaminenkin maittaisi, jos puolue näin päättää.