Uutiset

Hylyn nostaja syyttää kuntaa harhauttamisesta

Ruosteen ja lian peittämän massiivisen proomun levollisuus on harhaa. Todellisuudessa kiista sen omistajuudesta on johtanut katkeraan kädenvääntöön.

Lähes kymmenen vuotta sitten uponneen proomun nostattanut liikemies aikoo vaatia korvauksia Korppoon kunnalta.

Hänen mielestään kunta on johtanut häntä harhaan antaessaan hänelle luvan nostaa Utön vesille uponneen proomun.

Asiasta tehtiin kirjallinen sopimus vuonna 2001, mutta nyt vaikuttaa siltä, että Korppoolla ei ollutkaan valtuuksia luvata proomua yrittäjälle.

Sopimuksessa Korppoon kunnanhallitus päätti, että yrittäjä saa nostaa proomun omalla kustannuksellaan.

Asiaa perusteltiin jätelailla. Kunta ikään kuin ulkoisti velvollisuutensa siivota rantaan ajautunut ja puoliksi uponnut romukasa.

Miehen asianajajan, varatuomari Kari Tuokon mukaan Korppoon kunta pakoilee asiaa tehokkaasti tällä hetkellä. Hänen mukaansa nykyinen kunnanjohtaja ei suostu vastaamaan heidän puheluihinsa ollenkaan. Vuonna 2001 kunnanjohtajana toimi eri henkilö.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Sanomat yritti tuloksetta tavoittaa kunnanjohtajaa torstaina kunnanvirastosta. Perjantaina hän ei vastannut kännykkäänsä koko päivänä, eikä häntä tavoitettu myöskään kunnanvirastosta.

Vuoden alussa Korppoon kunnasta tulee osa Länsi-Turunmaata, jolloin asia siirtyy uuden kunnan hoidettavaksi.

Yrittäjä katsoo, että Korppoon kunta on velvollinen korvaamaan hänelle ainakin proomun makuuttamisesta aiheutuneita kustannuksia.

- Kyllä kunnan olisi pitänyt tämä asia selvittää paremmin, Tuokko sanoo.

Yrittäjä kertoo käyttäneensä proomuun rahaa nyt kaikkiaan hieman alle 200 000 euroa.

Omistajuusasia on nyt kuitenkin nytkähtämässä eteen päin toista kautta, sillä yrittäjä on tavoittanut proomun alkuperäisen omistajan.