Talous

Kauppakeskus Mylly laajentaa kymmenellä miljoonalla eurolla

TS/Arto Takala<br />Toimitusjohtaja Pertti Vikkula kertoo, että kauppakeskuksen Prisman puoleista päätyä muutetaan ensi vuonna kauppakeskusmaisemmaksi, kun se nyt muistuttaa enemmän tavarataloa.
TS/Arto Takala
Toimitusjohtaja Pertti Vikkula kertoo, että kauppakeskuksen Prisman puoleista päätyä muutetaan ensi vuonna kauppakeskusmaisemmaksi, kun se nyt muistuttaa enemmän tavarataloa.

Jenni Kimpimäki

Raision kauppakeskus Myllyä laajennetaan ensi vuonna itäpäädystä. Suurin osa 4 000 neliömetrin laajennuksesta menee Prisman käyttöön, minkä lisäksi keskukseen tulee 1 000 neliötä muulle liiketoiminnalle.

Laajennusosa tulee Bauhausin ja Ikean puoleisen päädyn parkkipaikalle.

Se voidaan toteuttaa nykyisen rakennusluvan puitteissa ilman kaavamuutoksia.

Kauppakeskus Mylly Oy:n toimitusjohtaja Pertti Vikkula kertoo, että laajennuksen kustannukset ovat hieman yli 10 miljoonaa euroa. Tästä osa rahoitetaan lainalla ja osa tulorahoituksella.

Rakennustyöt aloitetaan vuoden alussa ja valmista on määrä olla ensi syksynä.

Kauppakeskuskiinteistön omistuksen siirtyminen syksyllä Nordisk Rentingiltä Kauppakeskus Mylly Oy:lle helpottaa nykyisiä ja tulevia laajennussuunnitelmia.

- Kyllä se on helpompaa, kun mukana on vähemmän osapuolia, Vikkula toteaa.

SOK ja Turun Osuuskauppa TOK omistavat Kauppakeskus Mylly Oy:n puoliksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Apteekki aukeaa vuodenvaihteessa

Nyt 15 000 neliön laajuinen Prisma kasvaa ensi vuonna 18 000 neliöön. Valtaosa laajennuksesta menee päivittäistavaran käyttöön, minkä lisäksi urheilu ja kodintekniikka saavat lisätilaa.

Prisman puoleiseen päätyyn rakennetaan lisäksi uudet liukutasot, joiden tarkoitus on helpottaa parkkihalliin pääsyä kärryjen kanssa.

Myös muut uudet liiketilat tulevat kauppakeskuksen itäpäätyyn.

- Myllynkadun Prisman puoleista päätyä muutetaan kauppakeskusmaisemaksi kun se nyt näyttää enemmän marketmaiselta, Vikkula kuvailee.

Vuodenvaihteessa Prisman ja Alkon välissä aukeaa myös 300 neliön apteekki. Apteekkarina Myllyn Apteekissa aloittaa Anne Elo-Kinnunen , joka siirtyy Raisioon Vilppulasta.

Tällä hetkellä Myllyssä on 94 liikettä, mutta ensi vuonna rikkoutunee sadan liikkeen raja. Tulijoita on yhä jonoksi asti. Ensi vuonna kauppakeskuksessa avautuu esimerkiksi uusia kahviloita ja ravintoloita.

- Kysyntää on tällä alueella edelleen enemmän kuin tarjontaa. Myllyn tarjonta on hyvässä tasapainossa, ja haemme nyt lähinnä uusia brändejä, Vikkula sanoo.

Isompi laajennus ehkä jo lähivuosina

Myllyn ensi vuoden laajennus on alkusoittoa tuleville laajennussuunnitelmille, jotka ovat paljon suurempia.

Nyt 65 000 neliön kokoinen kauppakeskus on viritellyt jopa 45 000 neliön lisäystä tulevaisuudessa.

Vikkula arvioi, että kaavoituksen valmistuttua on realistista uskoa isomman laajennuksen käynnistyvän 2-3 vuodessa.

- Hyvällä ajoituksella se voisi valmistua seuraavan nousukauden kynnyksellä, Vikkula visioi.

Laskusuhdanne heijastuu vasta vähän Myllyn myyntiin. Tänä vuonna myynti ylittää Vikkulan mukaan 170 miljoonaa euroa, ja ensi vuodellekin hän ennustaa vielä muutaman prosentin kasvua.

Myllyn joulukauppaan odotetaan tänä vuonna hienoista kasvua. Viime vuoden hurjiin kasvulukuihin ei kaupan alalla tänä vuonna kuitenkaan ylletä.