Uutiset

Paimio laittaa rahat päiväkotiin ja kouluun

JONNA LANKINEN

Paimion kaupungin budjetista riittää ensi vuonna rahaa niin Tapiolan päiväkodin saneeraamiseen kuin Jokelan koulun ja lukion rakentamiseen. Sen jälkeen rahahanat sulkeutuvat kaupunginjohtaja Jari Jussinmäen mukaan ainakin joksikin aikaa.

- Lähivuosien investointeja on karsittu voimakkaasti. Vuosi 2010 tulee olemaan selvästi tiukempi kuin ensi vuosi. Korotuksia on todennäköisesti tulossa niin tulovero- kuin kiinteistöprosenttiinkin.

Talouden laskusuhdanne vaikutti kaupungin talousarvion laadintaan vielä viime metreillä. Hallintokunnat saivat viime vaiheessa kahden prosentin säästövaatimuksen, jonka johdosta säästyvä 850 000 euroa kattaa verokertymien miljoonan euron aleneman liki kokonaan.

Siitä huolimatta Paimion tulos jää tänä vuonna 80 000 euroa alijäämäiseksi.

Oinila vasta myöhemmin

Kuluvana vuonna kunnan rahaa on kulunut lähinnä siirtoviemärin rakentamiseen, Paltanpuiston laajennukseen ja pääterveysaseman vuodeosaston saneeraukseen.

Ensi vuonna tahti ei vielä hiivu, sillä Tapiolan 54-paikkaisen päiväkodin saneeraus nykyisen Paimion AKK:n tiloihin valmistuu elokuussa. Lukion saneeraus valmistuu syksyyn 2010 mennessä. Kahden seuraavan vuoden aikana kouluhanke nielee yhteensä 4,1 miljoonaa euroa, päiväkodin rakennus miljoonan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uusia työntekijöitä kunta palkkaa viisi. Kaksi heistä menee varahenkilöiksi perhepäivähoitoon, yksi sairaanhoitajaksi vanhainkotiin, yksi luokanopettajaksi Jokelan kouluun syyslukukauden alusta. Lisäksi kaksi osa-aikaista toimistotyöntekijän työsuhdetta muutetaan kokoaikaisiksi.

Kunnallistekniikkaa kaupungissa rakennetaan niin Spurilaan kuin Saaren jatkoalueelle tulevina vuosina 1,8 miljoonan euron edestä.

Sen sijaan kiistellyn Oinilan uudet kaava-alueet eivät vielä Paimion ensi vuoden budjettia rasita. Alueelle on osoitettu kunnallistekniikan suunnittelumääräraha vuodelle 2011, mutta vasta vuonna 2013 Paimio varaa 350 000 euroa kunnallistekniikan rakentamiseen jokilaaksoon.