Talous

Hampurilaisketju Jokes
laajentaa Turkuun

Jenni Kimpimäki

Vuosi sitten toimintansa käynnistänyt hampurilaisketju Jokes avaa tämän vuoden aikana ensimmäisen ravintolansa Turussa. Ensi kevääseen mennessä ravintoloita on tarkoitus avata Turussa yhteensä kolme. Ne sijoittuvat liikenneasemille.

Vuonna 1988 perustetun Rolls-hampurilaisketjun rinnalle lanseerattu Jokes starttasi toimintansa pikkupaikkakunnilta. Tämän vuoden heinäkuussa avattu Helsingin toimipiste aloitti laajentumisen suurempiin kaupunkeihin. Tällä hetkellä Jokes-ravintoloita on 40.

Turun pikaruokamarkkinoita hallitsee paikallinen Hesburger, mutta Jokes Family Oy:n toimitusjohtaja Juha Kivimurto uskoo, että uusi tulokaskin voi pärjätä "kotiseuturakkaiden turkulaisten" keskuudessa.

- Kilpailu on kovaa ja meillä on enemmän töitä tehtävänä Turussa. Uskon silti, että tämä on enemmän liikepaikkapeliä kuin brändipeliä: kun nälkä yllättää, niin meidän tuotteemme kelpaavat yhtä lailla, Juha Kivimurto pohtii.

Vuoden loppuun mennessä ketju tavoittelee yhteensä 50:tä liikepaikkaa. Ensi vuoden aikana kaavaillaan jopa 40 ravintolan lisäystä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Näitä suunnitelmia päivitetään kuitenkin koko ajan. Talouslama, joka Suomeenkin on iskenyt, muuttaa rakentamisen aikatauluja ja mahdollisesti myös sitä, miten esimerkiksi uusia kauppakeskuksia rakennetaan, Kivimurto sanoo.

Jokes-ravintolat sijoittuvat pääosin liikenneasemille shop-in-shop -periaatteella, kun taas Rolls-ravintolat toimivat omassa liikepaikassaan. Turkuun on tulossa myös Rolls, joka avautuu keväällä Skanssin kauppakeskuksessa.

Jokes Family Oy solmi yhdessä Rolls Family Oy:n kanssa pitkäaikaisen yhteystyösopimuksen Teboil-huoltamoketjun kanssa viime keväänä. Tavoitteena on saada joko Jokesin tai Rollsin konseptin mukainen ravintola sadalle huoltamolle vuoden 2011 loppuun mennessä.

Rollsin ja Jokesin omistavat toimitusjohtaja Kivimurto, Jouko Huumo ja Soile Ojala.