Talousliite

Kesästä alkaen kaapelitv-verkkoon

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy:n rakennusautomaation valvontaverkko siirtyy lokakuussa allekirjoitetun sopimuksen mukaisesti ensi kesästä alkaen vaiheittain Turun Kaapelitelevisio Oy:n suljettuun kaapelitelevisioverkkoon. Muutoksen ansiosta palvelu voidaan laajentaa Varissuolta ja Lausteella kaikkialle muuallekin kaupunkiin, missä kaapelitelevisio näkyy.

Valvonta- ja huoltoautomatiikassa käytettävät yhteydet kulkevat nykyisin vanhassa parikaapeliverkossa samoissa kaivannoissa kaukolämpöputkien kanssa. Energianhallintapäällikkö Teemu Halenius Akseli Kiinteistöpalveluista sanoo, että vanha tiedonsiirtoverkko alkaa olla niin huonossa kunnossa, että se olisi pitänyt lähivuosina uusia kokonaan.

Suljettuun kaapelitelevisioverkkoon siirtyminen tapahtuu vaiheittain sitä mukaa, kun talojen rakennusautomaatiojärjestelmiä uusitaan. Ensimmäiset asennukset tapahtuvat ensi kesänä ja valmista pitäisi tulla parissa vuodessa. Vanha ja uusi järjestelmä toimivat joissakin tapauksissa pitkään rinnakkain samoissakin taloissa. Muutokset aloitetaan normaalityönä kahden henkilön voimin, mutta myöhemmin "palkataan yksi kaveri lisää".

Akseli Kiinteistöpalvelut Oy:n ja Turun Kaapelitelevisio Oy:n sopimuksen piiriin kuuluu kaikkiaan noin 150 taloyhtiötä eli noin 7 000 kotitaloutta eli noin 15 000 asukasta.