Uutiset

Haaksirikkoutunut
pelastettiin Nauvossa

Turun Sanomat

Keskisuomalainen mies pelastettiin luodolta Nauvossa sunnuntaina iltapäivällä. Kesämökkinsä lähistöllä Innamon saaren vesillä verkkoja kokeneen keski-ikäisen miehen vene upposi sunnuntaina aamulla kovassa merenkäynnissä. Mies onnistui uimaan hyisessä meressä läheiselle autiolle luodolle, josta hänet pelastettiin tunteja myöhemmin.

Mies sai pidettyä tulentekovälineensä kuivina ja ryhtyi heti maihin päästyään tekemään nuotiota. Hengenvaarallisesta tilanteesta hätääntymättä hän rikkoi pelastusliivinsä ja käytti niitä nuotion sytykkeenä.

Tämän jälkeen hän ruokki tulta luodolta keräämillään puilla ja alkoi heti kuivattaa vaatteitaan. Merivartioston mukaan vaatteiden kuivatus pelasti hänen henkensä. Nuotio myös auttoi pelastajia paikantamaan miehen.

Etsinnät miehen löytämiseksi käynnistettiin sunnuntaina iltapäivällä sen jälkeen, kun miehen vaimo oli ilmoittanut miehen katoamisesta hätäkeskukselle. Vaimo ei ollut saanut yhteyttä mieheensä, vaikka tämän piti olla jo kotimatkalla.

Etsintöihin hälytettiin Nauvon merivartioaseman partiovene, ja Super Puma -meripelastuskopteri asetettiin valmiuteen Turun lentokentälle. Partioveneen miehistö löysi haaksirikkoisen, joka odotti pelastajia hyvässä kunnossa ja kuivissa vaatteissa.

Etsinnän aikana tuuli puhalsi kovimmillaan 26 metriä sekunnissa ja lumisade oli sankkaa.