Uutiset

Kangasniemi pitää koulupoliisia hyvänä vaihtoehtona

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa, että suomalaiset koulut ja poliisi tekisivät tiiviimpää yhteistyötä. Kuva: Lehtikuva
Poliisiylijohtaja Mikko Paatero haluaa, että suomalaiset koulut ja poliisi tekisivät tiiviimpää yhteistyötä. Kuva: Lehtikuva

Jyväskylä, STT
Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi ei tyrmää poliisiylijohtaja Paateron esitystä koulupoliisista. Hän kuitenkin muistuttaa, että mikäli poliisin ja koulujen välistä yhteistyötä tahdotaan tiivistää, siihen pitää järjestää aikaa.
- Sinänsä ajatus on järkevä. On kuitenkin huomioitava se, että sille löytyy myös aikaa. Nykyisin on valtavasti eri tahoja, joiden odotetaan tekevän yhteistyötä koulujen ja opettajien kanssa, Kangasniemi sanoo.
 Kangasniemen mielestä koulupoliisi voisi olla yksi keino tehostaa sitä, että poliisille kuuluvat asiat menevät oikealla tavalla viranomaisten hoidettavaksi. OAJ:n puheenjohtaja viittaa viime aikaisiin koulu-uhkauksiin, joiden vakavuutta lapset ja nuoret eivät välttämättä ymmärrä.
 Poliisiylijohtaja Mikko Paatero esitti Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että Suomeen tulisi luoda koulupoliisijärjestelmä. Paateron mielestä poliisit ja koulu tekevät nykyisin aivan liian vähän yhteistyötä.