Uutiset

Miikka Kiprusoff kaatoi luvatta kymmeniä puita Kakskerrassa

TS/Jori Liimatainen<br />Kymmenistä kaadetuista puista osa kasvoi rannan läheisyydessä, osa lähellä asuinrakennusta.
TS/Jori Liimatainen
Kymmenistä kaadetuista puista osa kasvoi rannan läheisyydessä, osa lähellä asuinrakennusta.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Jääkiekkoilija Miikka Kiprusoff on kaatanut elokuussa luvatta yli 40 puuta kiinteistöllään Turun Kakskerrassa. Rakennuslautakunta päätti torstaisessa kokouksessaan ilmoittaa asiasta poliisille, sillä sen mielestä tekoa ei voida olosuhteet huomioon ottaen pitää vähäisenä.

Turun ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimisto sai ilmoituksen luvattomasta puunkaadosta elokuussa. Käynti paikan päällä heti puiden kaadon jälkeisenä päivänä 22. elokuuta paljasti, että Kiprusoffin tontilta oli kaadettu yhteensä 42 puuta. Näistä valtaosa oli mäntyjä, joukossa jokunen kuusi ja yksi koivu ja yksi tervaleppä. Suurimmat kaadetut rungot olivat halkaisijaltaan 50-60 senttiä.

Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan puiden kaataminen edellyttää maisematyölupaa alueella, jolle yleiskaavan laatimista tai muuttamista varten on määrätty toimenpiderajoitus. Kyseiseen paikkaan Kakskerrassa on Turun kaupunginvaltuusto määrännyt 200 metrin levyisille rantavyöhykkeelle toimenpiderajoituksen.

Rakennustarkastaja Reima Ojalan mukaan poliisi harkitsee tämäntyyppisiä asioita tapaus kerrallaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- On näistä joku sakkojakin saanut.

Tietämätön lupa-asioista

Kiprusoff on tapahtuneen jälkeen hakenut maisematyölupaa. Antamassaan selvityksessä hän perustelee puiden kaatamista sillä, että hän pelkäsi niiden kaatuvan myrskyssä rakennuksen päälle. Jääkiekkoilija vetosi myös tietämättömyyteensä lupa-asiassa. Puut kaatoi jääkiekkoilijan isä talkooporukan kanssa.

- Itse asun ylipäätään Suomessa vain muutaman kesäkuukauden ajan, eikä minulla ollut tietoa asianomaisesta luvan tarpeesta ylipäätään, Kiprusoff kirjoittaa. Papereissa hän käyttää kiinteistöstä kahta erilaista, tosin toisiaan muistuttavaa osoitetta.

Kaupungin suunnittelutoimiston hortonomin mukaan kaadetut puut olivat olleet täysin terveitä, eivätkä ne olleet vaarassa kaatua.

Kiprusoff pelaa maalivahtina NHL-joukkue Calgary Flamesissa.

Turun rakennusvalvonta on aiemminkin joutunut puuttumaan huippujääkiekkoilijoiden rakennuspuuhiin. Saku Koivu olisi halunnut purkaa omistamaltaan tontilta vanhan kiinteistön ja rakentaa tilalle kesäasunnon. Kaupunki olisi sallinut rakennuksen purun, mutta ympäristökeskus kaatoi aikeet vuonna 2006. Saunan Koivu sai rakentaa samaiselle tontille Turun saarille poikkeusluvalla.

Viimeksi rakennusvalvonta puuttui maalivahti Jani Hurmeen omakotitalon pihapiirin rakennustöihin, koska niille ei ollut rakennuslupaa. Saunan ja terassin rakennustyöt vihellettiin poikki keväällä siihen asti, kunnes lupa-asiat ovat kunnossa. Näistäkin rakennuspuuhista meni ilmoitus poliisille.

- Ei valitettavasti, vastaa rakennustarkastaja Ojala kysymykseen, onko rakennuksille jo haettu uusi lupa.

Luitko jo nämä?