Talous

Karunan Osuuspankki
sulautuu Sauvon Osuuspankkiin

TS/Veikko Wahlroos<br />Pertti Peura
TS/Veikko Wahlroos
Pertti Peura

HANNE YLI-PARKAS

Karunan Osuuspankki fuusioituu Sauvon Osuuspankkiin marraskuun alussa. Karunan konttori säilyy silti ennallaan, vakuuttaa Karunan pankin toimitusjohtaja Pertti Peura . Peura siirtyy yhdistymisen myötä uuden Sauvon Osuuspankin toimitusjohtajaksi, kun nykyinen toimitusjohtaja Pasi Virtanen jää eläkkeelle.

- Karunan Osuuspankki loppuu ainoastaan nimenä, mutta konttori ja sen toiminta säilyy. Nykyisille asiakkaille fuusioituminen ei vaikuta mitenkään. Esimerkiksi tilinumerot säilyvät ennallaan, Peura lupaa.

Päätös yhdistymisestä tehtiin jo tämän vuoden keväällä, mutta varsinainen fuusio toteutuu vasta marraskuussa.

Karunan Osuuspankki on kooltaan Peuran mukaan vain kolmasosa Sauvon pankista, joten fuusion myötä uudelle toimitusjohtajalle tulee nippu uusia haasteita. Pelkästään taseella mitattuna koko paisuu reilusti kaksinkertaiseksi.

- Yhteenlaskettu tase lähentelee jo 50 miljoonaa euroa. Myös asiakaskunta laajenee ja asiakasrakenne muuttuu. Karunan Osuuspankissa on tällä hetkellä yritysasiakkaita suhteessa vähän, Peura listaa.

Sauvossa Peura aikoo jatkaa toimitusjohtajana hyväksi havaittua linjaa. Asiakaskilpailua ei juuri ole, sillä Sauvossa ei ole muiden pankkien konttoreita. Peura aikoo myös vierailla säännöllisesti Karunan konttorilla.

- Tosin konttorin fyysisellä sijainnillahan ei ole enää nykyään samanlaista merkitystä, mikä sillä on aiemmin ollut. Verkkoa käytetään pankkiasioiden hoitamiseen yhä enemmän. Erityisesti yritysasiakkaat käyttävät verkkoa. Yksityisasiakkaissamme suurin osa ei omista konetta, eikä sellaista haluakaan.