Uutiset

Kaksi kuntajohtajaa
hakee Salon
kaupunginjohtajaksi

LILLI JOKELA

Uuden Salon kaupunginjohtajaksi pyrkii vain 11 hakijaa, joista kaikki ovat miehiä. Haku päättyi perjantaina.

Hakijalistasta puuttuvat valtakunnallisesti kovat nimet. Kuntajohtajista paikkaa hakevat vain Kauhajoen kaupunginjohtaja Antti Rantakokko sekä Perttelin kunnanjohtaja Ilkka Salminen .

Kaupunginjohtajan valintaa valmistelevan työryhmän puheenjohtaja Juhani Nummentalo on varovainen arvioidessaan hakijoita. Työryhmä kokoontuu käsittelemään hakupapereita ensi viikolla.

- Joukossa on kiinnostavia hakijoita. Yhtä vain haetaan, joten laatu on määrää ratkaisevampi tekijä, Nummentalo kommentoi vähäistä hakijamäärää.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen pitää yllättävänä, että erinomaisen imagon omaavaan Saloon ei ollut enempää hakijoita.

- Toisaalta määrä kuvastaa valtakunnallista tilannetta. Hakijoita on yhä vähemmän ja yhä useammin haku joudutaan uusimaan, Kietäväinen sanoo.

Nummentalon mukaan kaikki vaihtoehdot ovat avoinna kaupunginjohtajan haussa. Uusi kaupunginjohtaja voi löytyä hakijoiden joukosta, mutta myös uusintakierros on mahdollinen. Suurimpana pettymyksenä Nummentalo pitää naisten puuttumista hakijoiden joukosta.

Uusi Salo painottaa valinnassa kuntahallinnon ja elinkeinoelämän tuntemusta sekä osaavaa muutosjohtajuutta.

Tavoitteena on, että uuden Salon valtuusto valitsee kaupungin nokkamiehen toisessa kokouksessaan joulukuussa. Nykyinen kaupunginjohtaja Matti Rasila jää eläkkeelle uuden kaupunginjohtajan löydyttyä.