Uutiset

Uusi Nummenpuistokadun päiväkoti saamassa rahansa

OSSI RAJALA

Turun Nummenpuistokadun päiväkoti rakennetaan todennäköisesti kokonaan uudelleen. Kaupunginhallitukselle esitetään uuden rakennuksen rakentamista, sillä vanhan peruskorjaaminen olisi kalliimpi ratkaisu.

Uusi päiväkoti rakennetaan vanhan tilalle.

Kokonaiskustannukset ovat käsittelyyn tulevan hankesuunnitelman mukaan yhteensä noin 3,3 miljoonaa euroa.

Nykyinen Nummenpuistokadun päiväkoti kärsii muun muassa tukkoisista vesiputkista, vuotavasta vesikatteesta ja vetoisista tiloista. Koko talon katsotaan muutenkin olevan elinkaarensa päässä.

Jos rakentamiselle saadaan kaupunginvaltuuston hyväksyntä, rakennustyöt alkavat ensi vuonna ja uusi päiväkoti on valmis vuonna 2010.

Nummenpuistokadulla hoidossa olevat lapset yritetään sijoittaa Nummen ja Halisten muihin päiväkoteihin rakennustöiden ajaksi.

Uusi päiväkoti aiotaan mitoittaa 120 lapselle, jotta sinne mahtuisi jatkossa entistä enemmän alueen lapsia.

Paavolan ja Kreivilän koulut myyntiin

 

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun kaupunginhallituksen käsittelyyn on maanantaina tulossa myös Paattisten uuden koulun hankesuunnitelma.

Noin 7,8 miljoonaa euroa maksavan koulun halutaan olevan valmis kesäkuussa 2011.

Yhteensä 230 oppilasta varten suunniteltu koulu rakennetaan kirkkoa vastapäätä sijaitsevalle niin sanotulle Rahamaan tontille.

Kaupunginhallitus esittänee valtuustolle hankesuunnitelman hyväksymistä.

Kreivilän ja Paavolan koulut lakkautetaan ensi syksynä, kun Paattisten koulu muodostetaan hallinnollisesti. Opetus jatkuu vanhoissa tiloissa, kunnes uusi koulu valmistuu.

Uuden koulun valmistumisen jälkeen Kreivilän ja Paavolan koulurakennukset halutaan myydä, jotta kaupunki pääsisi eroon tyhjiksi jäävistä tiloista.

Koulurakennukseen on tarkoitus sijoittaa myös päiväkotitilat 84 lapselle, kirjasto, palvelukeittiö sekä terveydenhoitotiloja.