Uutiset

Mika Maaskolasta niukasti
demaripiirin puheenjohtaja

TS/Timo Jerkku<br />Mika Maaskola (kesk.) luotsaa maakunnan demareita ensi vuoden loppuun.
TS/Timo Jerkku
Mika Maaskola (kesk.) luotsaa maakunnan demareita ensi vuoden loppuun.

LEENA KORJA-KASKIMÄKI

Urheilutermein sanottuna Varsinais-Suomen demaripiirin puheenjohtajan valinta luisui sadasosasekunneille. Torstaina Liedon kunnantalolla pidetyssä ylimääräisessä piirikokouksessa ehdolle asetettiin odotetusti salolainen SaijaKarnisto , turkulainen Mika Maaskola ja lietolainen Kristiina Vihavainen . Uusi puheenjohtaja tarvittiin kesken kauden, sillä turkulainen Ari Korhonen siirtyi puoluesihteeriksi kesän alun puoluekokouksen jälkeen.

Mikko Rönnholm toi kokoukseen Naantalin yhdistyksen puoltoäänen Maaskolalle. Ehdokasta pidetään tarmokkaana, aikaansaavana ja aatteellisesti vahvana, eikä turkulaisuus Rönnholmin mukaan ole vika eikä häpeä.

- Mika on mukava ja ystävällinen kaveri ja se on tässä kuitenkin kaikkein tärkeintä, Rönnholm herkisteli.

Raisiolaisetkin olivat kotikentän ohella Maaskolan takana.

Karnistoa kehuttiin peräänantamattomaksi. 28-vuotiasta ehdokasta kehuessaan Antero Leppänen korosti, ettei piirin puheenjohtajaan valinta ole ikä- eikä sukupuolikysymys.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vihavaista kotikenttäetu ei auttanut, sillä hän putosi jo ensimmäisellä äänestyskierroksella. Ääniä kertyi yhdeksän. Karnisto sai 31 ja Maaskola 40. Koska kukaan ei ollut ylivoimainen, tarvittiin toinen kierros.

Tilanne oli äärimmäisen jännittävä, vaikka Maaskola yrittikin väittää sitä mielenkiintoiseksi.

- Näin pitääkin mennä, äänestysjonossa seissyt mies todisti, mutta vakavana.

Toisella kierroksella pari kokousedustajaa ei jättänyt ääntään, joten ääniä annettiin enää 78. Näistä Maaskola vei 41 ja Karnisto 37.

Helpottuneen oloinen voittaja kätteli ensiksi vastustajansa ja nousi puhujapönttöön kiittämään luottamuksesta.

- Tämä pistää vähän hiljaiseksi. Voitte olla varmoja, että kenttää kierretään, Maaskola vannoi piirin väelle.

Linjavetoja ei kuultu, mutta Maaskola lupasi tehdä kaikkensa, jotta piiri löytäisi toimintaan mukaan keski-ikäisiä miehiä.

Omaa puoluettaan pääluottamusmiehenä toimiva Maaskola ei halua irti ammattiyhdistysliikkeestä, vaikka tällaisiakin irtioton yrityksiä on kentällä esiintynyt.

Puheenjohtajuudesta nyt virallisesti luopunut puoluesihteeri Ari Korhonen pui valtion budjettiriiheä ja lupasi, että demarit peräävät omassa, syyskuun puolella julkistettavassa varjoesityksessään ruoan arvonlisäveroon tarkoitetut 500 miljoonaa euroa perusvähennyksiksi niille, joiden tulot jäävät kuukaudessa alle 1 100 euron.

Hallituksen tuloveroremonttia Korhonen ei kehdannut moittia ihan huijaukseksi, mutta markkinakikaksi ja kosmeettiseksi vedoksi sentään.

- Ihan pienituloiset eivät saa tässä mitään, puoluesihteeri harmitteli.

Demarit haluavat luvattua enemmän rahaa kuntapalveluihin ja joukkoliikenteelle.