Talous

Mandatum-nimellä
vauhtia henkivakuutusten myyntiin

KIRSI TURKKI

Henki-Sammon tuotteiden myyntiä ryhdytään vauhdittamaan vaihtamalla yhtiön nimi Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiöksi ja vahvistamalla myyntikanavia. Henki-Sammon hallituksen puheenjohtaja Kari Stadigh kuvaa kasvutavoitteita kunnianhimoisiksi.

Henki-Sampo menetti markkinaosuuttaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla yli kolme prosenttia. Kesäkuun lopussa Henki-Sammon markkinaosuus oli maksutulolla mitaten 16,0 prosenttia, kun se viime vuoden lopussa oli 19,2 prosenttia.

Henki-Sampo on maan kolmanneksi suurin henkivakuuttaja Nordean ja OP-Henkivakuutuksen jälkeen. Noin puolet Henki-Sammon vakuutusmyynnistä tulee Sampo Pankin kautta.

- Sampo Pankin henkivakuutusmyynti ei ollut sillä tasolla kuin halusimme, Henki-Sammon toimitusjohtaja Petri Niemisvirta sanoo.

Nimenvaihdoksen jälkeen Sampo-nimisiä henkivakuutustuotteita eli eläke- ja sijoitusvakuutuksia sekä lainaturvaa saa vain Sampo Pankista, muut henkivakuutustuotteet myydään jatkossa Mandatum-nimellä. Markkinointinimenä on Mandatum Life. Mandatum-nimellä henkivakuutustuotteita myyvät Ifin konttorit, vakuutusmeklarit ja -edustajat sekä oma myyntiverkosto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pankin it-sotkut eivät syynä

Niemisvirta uskoo, että nimenvaihdoksella selkiytetään eikä suinkaan lisätä nimistä aiheutuneita sekaannuksia. Suomalainen Sampo-konserni ja tanskalaisen Danske Bankin omistama Sampo Pankki ovat sekoittuneet jatkuvasti.

- Suunnitelmia vaihtaa koko Sampo-konsernin nimi Mandatumiksi ei ole, Stadigh toteaa.

Henki-Sammon mukaan yhtiön nimeä ei myöskään vaihdettu sen takia, että Sampo-nimi on tämän vuoden aikana ryvettynyt Sampo Pankin it-sotkujen takia. Mandatum-nimi on erityisen rakas Sampo-konsernin pääomistajalle Björn Wahlroosille , jonka omistama investointipankki Mandatum oli 1990-luvulla.

- Nimenvaihdos perustuu siihen, että uskomme Mandatumin olevan vahva finanssialan brändi. Nimenvaihdosprosessi alkoi jo puolitoista vuotta sitten, Niemisvirta kertoo.

Yhteistyö Sampo Pankin kanssa jatkuu

Niemisvirta korostaa, että Mandatum Henkivakuutusyhtiö jatkaa yhteistyötä Sampo Pankin kanssa.

- Uskon myynnin nousevan syksyn aikana myös Sampo Pankin verkoston kautta, vaikka markkinatilanne ei olekaan helppo, Niemisvirta sanoo.

Henki- ja eläkevakuutusten maksutulo on supistunut alkuvuonna Suomessa noin 15 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

Mandatum Life-tuotteiden myynnin Niemisvirta uskoo kasvavan erityisesti Ifin konttoreissa, joissa Henki-Sammon yksityisasiakkaiden sekä pienyritysten palveluun on lisätty voimavaroja.