Uutiset

Kokoomusjohtajat
toivotalkoissa

Kokoomuksen johtohahmot tempaisivat lauantaina keväiseen tapaan "toivotalkoilla". Eri puolilla maata tunnetut kokoomuslaiset olivat lähinnä kotikulmillaan hyväntekeväisyystyössä tai muutoin ulkoilemassa ja tapaamassa ihmisiä.

Puheenjohtaja Jyrki Katainen oli Siilinjärvellä Sandels-markkinoilla ottamassa vastaan lasten kirjoja, pelejä ja leluja lahjoitettaviksi päiväkoteihin ja perhepäivähoidon käyttöön. Väkeä oli kertoman mukaan tilaisuudessa runsaasti.

Helsinkiläiskansanedustaja Ben Zyskowicz oli Helsingin Hietalahden kirpputorilla myymässä helsinkiläisten kokoomusnaisten keräämää tavaraa. Zyskowicz kehaisi, että kauppa käy kuin siimaa. Myynnissä oli vaatteita, kirjoja ja jopa hiussolkia. Jo puoleenpäivään mennessä kassaan oli kertynyt muutama sata euroa. Rahat luovutetaan syyskuussa Pelastakaa lapset -yhdistykselle.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi ei tyytynyt kauppamieheksi. Hän oli kuntoilumielessäkin Joensuun pienvenesatamassa raivaamassa rantapusikoita.

- Keihäsfinaaliin siirrytään suoraan hiki päässä, hän kertoi ennen urakan alkua.

Siivoushommissa olivat myös puolustusministeri Jyri Häkämies , puolueen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Petteri Orpo.