Uutiset

Asiakkaita odottanut
taksikuski puhalsi
yli viisi promillea

Taksinkuljettajan epäillään kyydinneen asiakkaita reippaassa humalassa Vantaalla. Vuonna 1954 syntynyt paikkakuntalainen mies hönkäisi varhain keskiviikkona poliisin seulonta-alkometriin peräti 5,23 promillea. Törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea.

- Meidän tietojemme mukaan siinä on useampi keikka ajettu yön aikana, mutta se ei ole tiedossa, mikä on ollut päihtymistila: onko se mennyt koko ajan huonompaan suuntaan vai onko viiden promillen humalassa oltu alusta lähtien, komisario Markku Helenius Vantaan poliisista sanoi.

Taksinkuljettajaa ei vielä keskiviikkona kuultu, vaan hänet päästettiin aamupäivällä selviämään kotiin. Miestä on tarkoitus kuulustella torstaina.

Vantaan poliisi sai humalaisesta kuljettajasta ilmoituksen puoli neljän aikaan aamuyöllä sivullisilta. Mies odotti asiakkaita Hotelli Vantaan taksitolpalla Tikkurilassa. Partio löysi kuskin mainitulta tolpalta ja puhallutti tämän.

Taksin liikkeistä oli jo aiemmin yöllä tullut ilmoitus hätäkeskukseen lentokentän läheisyydestä. Puoli kolmen aikaan tehdyn havainnon mukaan ajo oli hataranoloista ja kuljettaja vaikutti päihtyneeltä. Partiot eivät kuitenkaan vielä tuolloin tavoittaneet autoa.

Kun taksi myöhemmin tavattiin Hotelli Vantaan kulmilta, kuski oli silminnähden humalassa. Partion mukaan miehen kävely ei meinannut onnistua omin jaloin ja puhe sammalsi. Heleniuksen tiedossa ei ole, että autosta olisi löytynyt viinapulloja tai muuta alkoholia.

Alustavien tietojen perusteella kuljettaja haki auton työkeikkaa varten neljän viiden aikaan tiistaina iltapäivällä.

- Tämänhetkisten tietojen mukaan auton hakuhetkellä ei esimerkiksi itse yrittäjä ole ollut todistamassa tapahtumaa.