Uutiset

Lohmin Turisthemmet Korppoossa myyty

Turun Sanomat, Korppoo

Yksityinen ja tunnettu helsinkiläisostaja allekirjoitti eilen kauppakirjat Korppoon Lohmin saarella sijaitsevasta Turisthemmet-nimisestä kohteesta.

Senaattikiinteistöjen myyntipäällikön Jyrki Maikolan mukaan varakas ostaja ei halua kauppasummaa ja nimeään julkisuuteen.

Turisthemmet on Turun yliopiston Saaristomeren biologisen aseman käytöstä vapautunut kiinteistö vuodelta 1916. Alun perin rakennus oli tiettävästi venäläisten rakennuttama majoituskasarmi, joka myöhemmin muutettiin karanteeniasemaksi vuonna 1928 ja biologiseksi asemaksi 1958. Huhtikuussa myyntiin tullut kiinteistö kiinnosti myös turkulaisia kiinteistösijoittajia. Ostaja valikoitui tarjouskilpailun kautta.

Kauppaan kuuluu neljänsadan neliön suuruisen, kivisen päärakennuksen lisäksi 1930-luvulla rakennettu 91 neliön asuin- ja saunarakennus, puuvaja sekä vuonna 1960 rakennettu rantamaja. Tontin pinta-ala on yli neljä hehtaaria.

Myös vanha lentomajakkakiinteistö Iniön Perkalassa on saanut uuden omistajan. Turkulaisostajalle siirtyi kaupassa majakkatornin lisäksi aggregaattirakennuksen sokkeli sekä reilun hehtaarin suuruinen maa-alue.