Uutiset

Liitos aikataulussa ja lomalla

TS/Anne Savolainen<br />- Vähemmän byrokratiaa, mutta palvelut pysyvät, vakuutti Loimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Mutala.
TS/Anne Savolainen
- Vähemmän byrokratiaa, mutta palvelut pysyvät, vakuutti Loimaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Mutala.

EEVA SUOJANEN

- Alastaron, Loimaan ja Mellilän kuntaliitosvalmistelut ovat sataprosenttisesti lomalla, mutta huoleen ei syytä. Kaikki liitokseen liittyvät asiat ovat edenneet aikataulussa, kertoi TS-Treffeillä poikennut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Mutala , itsekin lomatunnelmissa. Valmisteluja on helpottanut se, että edellinen liitos, kahden Loimaan kauppa, on vielä hyvässä muistissa.

- Kävi hyvästä harjoituksesta, Mutala naurahtaa.

Elokuussa työ jatkuu: kaupunginjohtajan paikka aiotaan panna hyvissä ajoin hakuun. Nykyinen kaupunginjohtaja Jorma Kopu jää ensi kesänä eläkkeelle. Treffeillä poikennut Kopu vahvisti viettäneensä viimeisen kesäloman ja jo suunnittelevansa eläkepäivien tekemisiä.

Liitos-Loimaa saa myös uuden teknisen johtajan. Tehtävään on Mutalan mukaan ollut kymmenkunta hakijaa.

- Ensi vuoden alussa kaupungissa on vähemmän byrokratiaa, mutta palvelut eivät muutu. Henkilöstön osalta muutoksia on enemmän; työpaikat ja työtehtävät voivat vaihtua. Neuvotteluteitse on saatu kaikki asiat sovittua, vaikka vastustusta ensin oli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mutala ennakoi, että luottamushenkilöiden paikoista on odotettavissa kova kisa sekä puolueiden välillä että sisällä. Lokakuussa valitaan valtuustoon 43 jäsentä. Nyt kolmessa valtuustossa on yhteensä 83 paikkaa.

Loimaiden liitoksen kunniaksi kansalle tarjottiin vuodenvaihteen juhlissa biisonia. Tulevan liitosjuhlan anti ja ohjelma on vielä salaisuus ainakin kaupunginhallituksen puheenjohtajalle. - Arki ja annettujen lupausten pitäminen on tärkeätä, mutta juhlaan on aihetta, hän myönsi. Komeita juhlia toivoi hallituksen jäsen Leena Virtanen : - Ainakin isompi ilotulitus ja paremmat puheet.

TS Treffeillä Loimaalla kävi keskiviikkona liki 1500 vierasta. Palkinnon parhaasta juttuvinkistä sai loimaalainen Helvi Suoranta.

TS/Anne Savolainen<br />- Kun Alastaro ja Mellilä liittyvät ensi vuonna Loimaaseen, valtuutettujen määrä vähenee melkein puoleen nykyisestä, laski Mika Mutala. Hän arveli sen vaikuttavan puolueiden sisäisessä ehdokasasettelussa.
TS/Anne Savolainen
- Kun Alastaro ja Mellilä liittyvät ensi vuonna Loimaaseen, valtuutettujen määrä vähenee melkein puoleen nykyisestä, laski Mika Mutala. Hän arveli sen vaikuttavan puolueiden sisäisessä ehdokasasettelussa.
TS/Anne Savolainen<br />Liitosvalmisteluissa on lomarauha, sillä kaikki on sujunut aikataulun mukaan, sanoi tyytyväinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Mutala.
TS/Anne Savolainen
Liitosvalmisteluissa on lomarauha, sillä kaikki on sujunut aikataulun mukaan, sanoi tyytyväinen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Mutala.