Uutiset

Yo-kylästä
sai yksiön helposti vielä kesäkuussa

TS/Timo Jerkku<br />Aino Veijalainen muutti ensimmäiseen omaan asuntoonsa Turun Ylioppilaskylään heinäkuun alussa. Kylpyhuoneellisen pienen yksiön vuokra on kohtuullinen opintotuella toimeentulevalle.
TS/Timo Jerkku
Aino Veijalainen muutti ensimmäiseen omaan asuntoonsa Turun Ylioppilaskylään heinäkuun alussa. Kylpyhuoneellisen pienen yksiön vuokra on kohtuullinen opintotuella toimeentulevalle.

Turkulainen Aino Veijalainen lähti asunnon etsintään hyvissä ajoin kesäkuussa, koska osasi etukäteen odottaa asuntopulaa.

- Katselin joitakin kohtuuhintaisia puutaloasuntoja myös yksityisiltä markkinoilta, mutta niissä oli aina jotain puutetta. Muuten keskustan alueella on liiat korkeat vuokrat. Sain asunnon Yo-kylästä viikon kuluttua hakemuksen jättämisestä, Veijalainen kertoo.

Jäkärlästä muuttanut Veijalainen aloittaa syksyllä viimeisen vuoden opintonsa Juhana Herttuan lukiossa, ja aikoo ensi vuonna hakea opiskelemaan Turun yliopistoon.

Ensimmäiseen omaan asuntoonsa muuttanut Veijalainen pitää Ylioppilaskylää hyvänä paikkana nuorelle asujalle. 18 neliömetrin yksiö omalla kylpyhuoneella ja sisäpihalle aukeavalla ovella on viihtyisä, ja 260 euron vuokran pystyy maksamaan opintotuella.

- Olin kuullut kauhujuttuja naapureiden mölyämisestä ja pyykkien varastamisesta, mutta tällaisia ongelmia ei ole ollut. Täällä tutustuu myös normaaleja kerrostaloja helpommin naapureihinsa.