Uutiset

Vasemmisto-
liiton Korhonen
luopuisi budjetti-
kehyksistä

OSSI RAJALA

Valtion talousarvion tekemiseen pitäisi käyttää Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhosen mielestä paljon enemmän poliittista valtaa. Nykyisin käytössä oleva budjettikehysmenettely pitäisi hänen mukaansa heittää roskakoriin.

- Kehysmenettely ei ole luonnonlaki, vaan lama-ajan jäänne, joka ei kuulu tähän päivään. Valta on annettu valtiovarainministeriön virkamiehille ja eduskunnasta on tehty kumileimasin, Korhonen toteaa.

Korhonen pitää kehyksiä kovin jäykkinä ja sitovina.

- Kehysmenettely estää esimerkiksi julkisten palveluiden tilanteen kohentamisen. Budjettiin pitäisi yksinkertaisesti katsoa tulot, menot ja se, mihin jää varaa, hän sanoo.

Rahaa olisi Vasemmistoliiton mukaan suunnattava muun muassa mielenterveyspalveluihin ja vanhustenhuoltoon. Sinivihreä hallitus ei Korhosen mukaan panosta palveluihin tarpeeksi.

- Ennakkotiedot eivät viittaa siihen suuntaan. Koitamme oppositiossa painottaa palveluita sekä tieliikennettä. Sekä liikenneverkko että joukkoliikenne ovat rapautuneet.

- Metsänomistajille tukea kyllä näyttää löytyvän, muttei mielenterveysongelmien kanssa kamppaileville ihmisille, Korhonen napauttaa.