Talous

Turun huvipuiston kohtalo
siirtyy ensi keväälle

HANNE YLI-PARKAS

Turun VR:n konepajahalleihin suunniteltu huvipuistohanke viivästyy ensi vuoden puolelle. Pari vuotta suunnitteilla ollutta puistoa ei olla kuitenkaan hautaamassa, vakuuttaa CRH-Consultingin toimitusjohtaja Tuomas Jussila .

Helmikuussa Jussila toivoi, että rakennustyöt saataisiin liikkeelle vielä tämän vuoden aikana.

- Hankkeen eteen tehdään edelleen töitä. Nyt odotellaan kaavaa, mutta näyttää siltä, että se menee ensi keväälle. Juttelin juuri kaavoituspuolen kanssa, ja ehdotus lähtee nyt valtuustokierrokselle, Jussila selvittää.

CHR-Consultingin lisäksi puistohankkeessa on mukana Palmberg-TKU. Huvipuistoon suunnitellaan laitteita vuoristoradasta karuselleihin ja maailmanpyörään.

Muun muassa pelastusviranomaiset ovat olleet huolissaan ratapihan alueen suunnitelmista. Ratapihan halki kulkee vuosittain 600 000 tonnia vaarallisia aineita. Kaupunki on katsonut suuronnettomuuden riskin olevan niin pieni, ettei se estä kaavoitusta.

Jussila on samaa mieltä.

- Julkisuudessa ei ole juuri käsitelty sitä, että vaarallisten aineiden kuljetukset operoidaan silloin, kun kohde on kiinni. Huvipuisto ei ole tuolloin vaarassa.

- Emme olisi lähteneet tähän, jos alue olisi vaarallinen. Mutta viranomaiset tietysti joutuvat antamaan lausuntoja työnsä puolesta, Jussila kommentoi.

VR:n konepajahalleihin alettiin suunnitella vuonna 2006 15-20 miljoonaa euroa maksavaa ympärivuotista huvipuistoa, jonne on tarkoitus houkutella puoli miljoonaa kävijää vuosittain.