Uutiset

Loimaalla koulutetaan uusia oppaita

TS/Eeva Suojanen<br />Eija Martti
TS/Eeva Suojanen
Eija Martti

- Loimaan seudulla on paljon mielenkiintoista nähtävää ja näytettävää, heläyttää oppaiden yhdistyksen puheenjohtaja Eija Martti . Hän tosin myöntää, että joskus oli itsekin epätietoinen seudun matkailumahdollisuuksista. Asiat avautuivat vasta opaskurssilla.

Nyt puheenjohtaja toivoo uusia jäseniä yhdistykseen eli runsasta hakua uudelle Loimaan ammatti- ja aikuisopistossa järjestettävälle opaskurssille. Loimaalla toimii tällä hetkellä kymmenisen virallista opasta.

- Kurssi antaa tietoja paikkakunnasta, historiasta, kulttuurista ja luonnosta, sekä markkinointi- ja esiintymistaitoja. Opastehtävistä saa lisätienestiä, mutta varmaa tuloa ei voi luvata - paljon riippuu omasta aktiivisuudesta.

Eija Martin mukaan Suomen maatalousmuseo Sarka on Loimaan seudun suosituin ja kysytyin matkailukohde. Kanta-Loimaan kirkko sankarihautoineen kiinnostaa vanhempaa väkeä. Alpo Jaakolan patsaspuisto ja ateljee, Alastaron olkigalleria, Katinhännän kievari ja veteraanipuisto kuuluvat suosittujen kohteiden top-kymppiin. Myös biisoni- ja strutsitilat ovat loimaalaisia erikoisuuksia.