Uutiset

Kauppapaikkojen kaavoitus sanelee kehityksen suuntaa

TS/Eeva Suojanen<br />Susanna Huolman, rattaissa Elias ja Topias
TS/Eeva Suojanen
Susanna Huolman, rattaissa Elias ja Topias

Loimaan talousmaantieteessä kaupallinen keskusta tarkoittaa kauppatorin ympäristöä. Tori ei aina ole ollut nykyisellä paikallaan; vanha tori oli rautatien toisella puolella.

Nykyisen keskustan näivettymistä ennakoitiin jo toistakymmentä vuotta sitten, kun suurimpien keskusliikkeitten marketit alkoivat sijoittua valtatien suuntaan, Aleksis Kiven kadun varteen. Kauppapaikat ja niiden kaavoitus ovat taas parin viime vuoden ajan puhuttaneet loimaalaisia.

Pelkäätkö, että Niittukulman alueelle tuleva kauppakeskus Loimaanportti näivettää keskustan palvelut?

1. Kyllä 2. Ei 3. En osaa sanoa

Voit vastata kysymykseen tänään treffeillä Loimaalla kello 10-17 tai internetissä osoitteessa www.turunsanomat.fi/kotimaa. Kyselyn tulos julkaistaan Turun Sanomissa huomenna.

Susanna Huolman, Loimaa

"Vaikea sanoa"

- Vaikea sanoa, todennäköisesti vaikuttaa.

- Jos ysitien varteen kauppakeskittymään sijoittuu isoja päivittäistavarakauppoja, niin se varmasti vetää keskustasta pois. Kaupungin johto on puhunut myös keskustan kehittämisestä, mutta olen vähän skeptinen. Torin ympäristö vaatisi sekä rakennusten ulkoisten puitteiden että palveluiden kehittämistä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Loimaalla tarvittaisiin isompi kaupan yksikkö, ettei tarvitsisi käydä Turussa kaupassa, mutta ei sitä keskustaan voi sijoittaa. Toivottavasti Niittukulman eritasoon sijoitetut satsaukset tulevat takaisin, ja saadaan verorahoja koulujen korjauksiin.

Mauri Pietilä ja Matti Toivola, Ypäjä

"Ei"

- Ei se vaikuta. Ei sellaista "romukaupan" keskittymää tarvita. Ihan kuolleensa syntynyt ajatus koko Portti.

Pietilä kertoo käyvänsä vallan Loimaalla kaupoilla, kun ypäjäläiskaupoissa on kalliimpaa. Loimaalta saa kaikkea mitä tarvitaan, ja torilla menee erityisesti kesäaikaan aikaa turpakäräjillä.

Kilpailu ypäjäismiesten euroista on kiristymässä. - Loimaan uudet kauppakeskukset eivät kiinnosta, mutta Forssaan on tulossa iso hypermarket, ja osuuskaupan jäsenenä tulee ehkä sinne päin sitten suunnistettua.

Kirsti Haapanen, Loimaa

"Ei"

- En usko, että näivettää - eihän täällä enää paljon mitään muutenkaan ole, ainakaan minulle.

Haapanen pyöräilee hyvällä säällä Loimaan torille, jossa on mukava tavata tuttuja. - Usein en osta mitään, nyt ostin mansikoita. Lähikauppa Vesikoskella riittää minun tarpeisiini, ja joskus käyn marketeissa Aleksis Kiven kadulla. Sinne voisi mielestäni torinkin siirtää, jos vain mahtuisi.

TS/Eeva Suojanen<br />Kirsti Haapanen, Loimaa
TS/Eeva Suojanen
Kirsti Haapanen, Loimaa
TS/Eeva Suojanen<br />Matti Toivola (vas) ja Mauri Pietilä, Ypäjä
TS/Eeva Suojanen
Matti Toivola (vas) ja Mauri Pietilä, Ypäjä