Talous

Kiinteistöala haluaa yhä koulutetumpia välittäjiä

Helsinki, STT
Suuret kiinteistönvälittäjät panostavat kilpaa koulutukseen. Kiinteistömaailma kertoi tänään rekrytoivansa syksyn aikana 130 uutta välittäjää entisten 750:n lisäksi. Uudet välittäjät laitetaan heti pari vuotta kestävään koulutusohjelmaan, jonka aikana he suorittavat sekä kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon että laillistetun kiinteistönvälittäjän (lkv) tutkinnon. Myös nykyisen henkilökunnan on tarkoitus suorittaa tutkinnot.
 Halu nostaa alan arvostusta on saanut myös kilpailijat panostamaan koulutukseen. Huoneistokeskuksella on ollut 1980-luvulta lähtien oma koulutuskeskus, jossa yrityksen välittäjät saavat perus- ja myyntikoulutuksensa. OP-kiinteistökeskus käynnistää oman ammattitutkintoon tähtäävän koulutusjärjestelmänsä syksyllä.
- Ammattitaidon merkitystä ei voi korostaa liikaa. Asuntokauppa on suurin kauppa, jonka yksittäinen ihminen elämänsä aikana tekee. Se pitää pystyä hoitamaan ammattitaitoisesti, luotettavasti ja turvallisesti, sanoo asuntovälitysjohtaja Erkki Rossi OP-Keskuksesta.