Uutiset

Tutkimus: Olavinlinnan turvajärjestelyt puutteellisia

Olavinlinnan turvajärjestestelyt eivät tuoreen selvityksen mukaan kestäisi massatapahtumien järjestämistä. Kuva: Lehtikuva
Olavinlinnan turvajärjestestelyt eivät tuoreen selvityksen mukaan kestäisi massatapahtumien järjestämistä. Kuva: Lehtikuva

Savonlinna, STT
Onnettomuustutkintakeskus katsoo, että Olavinlinnan turvallisuusjärjestelyt Savonlinnassa ovat puutteellisia. Keskus suosittaa, että linnan yleisöturvallisuudesta tehdään perusteellinen selvitys.
 Onnettomuustutkintakeskus ottaa asiaan kantaa tutkinnassa, joka tehtiin neljä vuotta sitten sattuneen laivaturman vuoksi. Venäläinen kuivarahtialus törmäsi tuolloin Olavinlinnan avattuun ponttonisiltaan.
 Tutkintaraportti valmistui viime viikolla. Siitä ilmenee, että suurten ihmismäärien ainoa kulkureitti linnasta on altis häiriöille. Linnan historiallinen rakenne ja sen nykyinen käyttö tuhansien ihmisten juhlatilana ovat ristiriidassa nykyisten yleisöturvallisuusvaatimusten kanssa.
 Vuonna 1989 suurimmaksi henkilömääräksi linnanpihalle on vahvistettu 500 henkeä. Käytännössä linnanpihan katsomossa on sallittu yli 2 200 hengen yleisömäärä, ja koko linnaan sallitaan tilapäisesti lähes 2 800 henkilön määrä.
 Suurin tilapäisesti sallittu henkilömäärä perustuu pitkään jatkuneeseen käytäntöön. Tilannetta ei ole arvioitu uudelleen sen jälkeen, kun muun muassa katsomo ja näyttämö uudistettiin.