Uutiset

Turku Touring aloittaa opastetut jokiristeilyt

SALLA TUOMOLA

Turku Touring aloittaa 1. elokuuta opastetun jokiristeilyn, joka jatkuu päivittäin aina 17. elokuuta asti. Risteilyllä pääsee haistelemaan merellistä Turkua ja tutustumaan kaupunkikeskustaan jokiperspektiivistä käsin.

Risteily lähtee kello 16 Apteekkimuseon edestä, josta siirrytään kohti Aurajoen alajuoksua ja satama-aluetta. Alus lipuu ohi vehreän Ruissalon kansanpuiston, jonka jälkeen nähdään vilaus 1800-luvulla rakennetusta pitsipaviljongista.

Seuraavaksi alus kiertää Pikku-Pukin saaren, minkä jälkeen palataan Aurajoelle siltojen alitse aina Tuomiokirkkosillalle asti.

Risteily kestää arviolta puolitoista tuntia, ja retki opastetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lippuja voi ostaa ennakkoon matkailuneuvonnasta ja internetistä osoitteesta www.turkutouring.fi tai suoraan laivalta. Lipun hinta on 20 euroa per henkilö.

Risteilyaluksina toimivat Rosita Oy:n vesibussit Kymppi ja Marina.

Jatkosopimus Kakolan kierroksille

Turun kaupungin matkailutoimisto ja Senaatti-Kiinteistöt ovat solmineet jatkosopimuksen Kakolan opastetuista kierroksista. Turku Touring järjestää kierroksia ryhmille tilauksesta syys-lokakuun ajan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Päivittäiset kierrokset yksittäisille turisteille ja kaupunkilaisille jatkuvat elokuun loppuun asti. Paikkoja päivittäisille kierroksille on rajoitetusti, mutta lähtöjä voidaan lisätä kysynnän mukaan. Varaukset voi tehdä internetissä osoitteessa www.turkutouring.fi tai Turun kaupungin matkailutoimistossa.

Suuren kysynnän vuoksi lähtöjä on ollut jo yli 160 kappaletta, ja niihin on osallistunut yli 5 200 asiakasta. Ryhmäretkiä varanneita asiakkaita on ollut yli 14 000, ja 20 000 kävijän rajan odotetaan ylittyvän lähiaikoina.

Yksin Kakolan katsotaan houkutelleen Turkuun kesän aikana paljon turisteja. Seura -lehti valitsi Kakolan vuoden turistikohteena Suomen Helmeksi.