Uutiset

Myös Korhonen velottaisi venäläisrekkoja

Turun Sanomat

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrysen (kesk) tavoin valmis pelaamaan Venäjän kanssa kovaa peliä: jos puutullikiistassa ei saada jonkinlaista järkevää sopua aikaan, niin Suomen pitäisi Korhosen mielestä lätkäistä venäläiselle rekkaliikenteelle kauttakulkumaksu.

- VR:llä on Venäjän tavaraliikenteessä käytössä kauttakulkumaksut. Miksei vastaavaa järjestelmää voisi olla käytössä myös rekkaliikenteessä, Korhonen ihmetteli maanantaina Vehmaan keskustalaisessa kesätapahtumassa.

Korhonen myönsi, että Venäjälle suuntautuva rekkaliikenne luo Suomeen myös vaurautta ja työpaikkoja, mutta rekkarallista aiheutuvien liikenne- ja asukasturvallisuusongelmien kipuraja on jo ylittymässä.

Korhosen mielestä rekkojen laiton pysäköinti teiden varsiin pitäisi kieltää. Rekkaparkit hän rakennuttaisi ennemmin satamien läheisyyteen kuin rajalle.

Korhonen ylisti ministeri Väyrysen panosta puutullikysymyksessä muutenkin toteamalla, että konkariministeri on hakenut aloitteellisesti ja aktiivisesti ratkaisuja Suomen kansantalouden kannalta keskeisessä asiakokonaisuudessa.