Talous

Etelä-Satakunnan Puhelin valtaa
vetäytyneen kilpailijan jättämää tilaa

TS/Erja Hyytiäinen<br />Etelä-Satakunnan puhelimen toimitusjohtaja Ahti Korpela (vas.), Sähköliike EJ Lehdon yrittäjä Esa Lehto, ESP:n myyntipäällikkö Jukka Kallio, Data-Centerin Marko Karppanen ja Data-Centerin toimitusjohtaja Kari Haaranen tietävät, että huittislaiset haluavat ratkoa mahdolliset ongelmat kasvotusten, ei puhelinpalvelulinjoilla jonottaen. Se avasi ESP:lle markkinaraon Huittisiin.
TS/Erja Hyytiäinen
Etelä-Satakunnan puhelimen toimitusjohtaja Ahti Korpela (vas.), Sähköliike EJ Lehdon yrittäjä Esa Lehto, ESP:n myyntipäällikkö Jukka Kallio, Data-Centerin Marko Karppanen ja Data-Centerin toimitusjohtaja Kari Haaranen tietävät, että huittislaiset haluavat ratkoa mahdolliset ongelmat kasvotusten, ei puhelinpalvelulinjoilla jonottaen. Se avasi ESP:lle markkinaraon Huittisiin.

ERJA HYYTIÄINEN

Etelä-Satakunnan Puhelin (ESP) levittäytyy voimalla Huittisiin. Syynä on aiemmin alueella toimineen yhtiön palvelun keskittäminen Poriin.

Laajentumisen myötä Etelä-Satakunnan Puhelin yrittää kääntää laskusuunnassa olevan liikevaihtonsa nousuun.

ESP:n välittämien Elisan tuotteiden kysynnän ennakoidaan kasvavan syksyllä, kun Elisa laajentaa 3G-verkkonsa Huittisen kattavaksi.

ESP:n liikevaihto on pudonnut vuoden 2001 reilusta 7,2 miljoonasta eurosta viime vuoden reiluun 6,4 miljoonaan euroon.

Toimitusjohtaja Ahti Korpelan mukaan laajakaistamyynnillä ei enää yrityksen perinteisellä toimialueella saada katettua puhelinliittymien määrän rajusta laskusta johtuvia tulonmenetyksiä.

Maantieteellisen laajenemisen taustalla onkin sekä halu kasvaa ja kasvattaa liikevaihtoa että Huittisista kantautunut toive.

Aiemmin kaupungissa toimi Huittisten Puhelin, joka sulautui Satakunnan Puhelimeen ja viimevuotisten

DNA-kauppojen myötä yritys keskitti palvelunsa Poriin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Siihen asti kaikki toimi hyvin ja asiakkaat olivat tyytyväisiä. Nyt oli aika tehdä jotain, Korpela sanoo muuttuneen kilpailutilanteen avaamista markkinoista.

ESP:n palveluja Huittisissa myyvät Data-Center ja Sähköliike EJ Lehto. Data-Centerin toimitusjohtajan Kari Haarasen mukaan pienemmillä paikkakunnilla korostuu ihmisten halu saada kasvokkain tapahtuvaa henkilökohtaista palvelua puhelinpalvelun sijaan.

ESP:n myyntipäällikön Jukka Kallion mukaan Huittisiin on jo ennen varsinaista rantautumista myyty noin 80 laajakaistaa, parin lähivuoden aikana määrä on Korpelan mukaan tarkoitus kasvattaa useisiin satoihin. Tuotteita myydään sekä yrityksille että yksityistalouksiin.

ESP tarjoaa huittislaisille laajakaista- ja matkapuhelinpalveluja koulutuksineen ja tukipalveluineen.

Alkukesästä ESP osti vammalalaisen ICT-alan yrityksen I&I Solutions Oy:n, ja kaupan myötä se sai erityisesti koulutukseen liittyvää asiantuntemusta sekä Microsoftin ja HP:n sertifikaatit.

Etelä-Satakunnan Puhelimen toimialuetta ovat olleet nykyisin pirkanmaalaiset Vammala, Mouhijärvi ja Äetsän Kiikka. Huittisiin rantautuessaan yhtiö siirtyy nimensä mukaiselle alueella.

Alueen sisälle jää Suomen pienimmän puhelinyhtiön Äetsän Keikyän toiminta-alue.