Uutiset

Kenia puhdistaa
kärsinyttä mainettaan

Turun Sanomat

Kenian turismi kärsi pahasti joulukuun 2007 vaalien jälkeen puhjenneiden väkivaltaisuuksien takia. Nyt maan hallitus yrittää pelastaa tilanteen kunnianhimoisella imagokampanjalla.

Heinäkuun alussa maan turismiministeri Najib Balala vieraili Pariisissa avaamassa Magical Kenya -kampanjan, joka haastaa jopa maanosassa tähän asti eniten matkailun markkinointiin sijoittaneen Etelä-Afrikan.

- Vuonna 2007 meillä kävi 1,8 miljoonaa turistia. Se on Kenian ennätys. Ongelmien jälkeen luku kuitenkin putosi lähes nollaan, Balala kertoi Radio France Internationalille.

Turismi on elintärkeää Kenian taloudelle: joulukuuhun asti se tuotti 12 prosenttia maan BKT:sta ja työllisti kymmenen prosenttia maan väestöstä. Uutiset verisistä yhteenotoista kuitenkin mustasivat safariparatiisin maineen.

Erityisesti Kenia menetti turisteja naapurimailleen Tansanialle ja Ugandalle. Vaikka tilanne maassa on jo rauhoittunut, matkailu ei ole täysin elpynyt.

Balala toivookin, että jatkossa alue voisi tehdä enemmän yhteistyötä esimerkiksi alueellisten viisumien muodossa.

- Keskenämme me voimme käsi kädessä markkinoida aluetta ja tuoda lisää vastinetta asiakkaidemme rahoille, Balala sanoi Pariisissa.