Uutiset

Qantas-yhtiön kone taas vaikeuksissa

Happipullon räjähdys teki pahaa jälkeä. Kuva: Lehtikuva
Happipullon räjähdys teki pahaa jälkeä. Kuva: Lehtikuva

Melbourne, STT
Australialaisen Qantas-yhtiön matkustajakone joutui illalla tekemään hätälaskun Adelaideen. Laskeutuminen onnistui kuitenkin ongelmitta.
 Tapauksen syistä liikkui kahdenlaista tietoa. Qantasin tiedottajan mukaan yksi laskutelineiden luukuista ei ollut sulkeutunut kunnolla. Paikallisen Herald Sun -lehden haastattelemat matkustajat taas kertoivat, että koneen ovi aukesi kesken lennon ja aiheutti paniikkia matkustamossa.
 Boeing 737-800-kone oli lähtenyt illalla Adelaidesta kohti Melbournea, mutta joutui palaamaan takaisin vain runsaan puolen tunnin kuluttua.
 Suomalaisasiantuntijan mukaan hätälasku johtui todennäköisemmin laskutelineen luukun viasta kuin koneen oven avautumisesta ilmassa.
- Koneen ovi ei voi aueta, eikä sitä voi ihmisvoimin saada sisäpuoleltakaan auki ilmassa, sanoo lentoturvallisuuden asiantuntija Ismo Aaltonen.
 Viime perjantaina toisen Qantasille kuuluvan koneen kylkeen repesi kolmimetrinen reikä kesken Hongkongin ja Melbournen välisen lennon, ilmeisesti happisäiliön räjähtämisen vuoksi. Kone onnistui kuitenkin laskeutumaan turvallisesti Filippiineille.