Talous

Entinen Siemens-johtaja sai vankeustuomion lahjuksista

München, STT
Siemensin lahjusjutussa jaettiin nyt ensimmäinen tuomio. Yhtiön entinen johtaja sai 108 000 euron sakot ja kahden vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen.
 Siemensin televerkkoyhtiön myyntijohtajana toiminut Reinhard Siekaczek myönsi olleensa mukana yhtiön sisäisen lahjusrahaston perustamisessa. Siekaczek piilotti varoja peiteyhtiöihin, ja rahoja käytettiin lahjuksiin puhelinverkkosopimusten saamiseksi.
 Siemens on maksanut lahjuksia kaikkiaan 1,3 miljardin euron edestä saadakseen tilauksia eri yksiköilleen. Lahjuksia maksettiin televerkkoyksikön lisäksi liikenneratkaisuja tehneessä yksikössä ja energiayksikössä.
 Yhtiön maineen pilannut lahjuskohu alkoi reilu vuosi sitten, ja se on johtanut muun muassa yhtiön ylimmän johdon vaihtumiseen. Myös yhtiön yrityskulttuuri ja hallintorakenne on mullistettu täysin.
 Saksalaislehtien mukaan Siemens päättää tiistaina, aikooko se vaatia vahingonkorvauksia kymmeneltä entiseltä johtajaltaan.
 Viime vuonna Siemens tuomittiin 200 miljoonan euron sakkoihin, kun viranomaiset löysivät todisteita lahjusten käytöstä Nigeriassa, Venäjällä ja Libyassa.