Uutiset

Pekingiin odotettavissa lisää päästörajoituksia

Peking, STT
Pekingin ilmanlaatu on kansainvälisten vertailujen mukaan edelleen heikko, vaikka viranomaiset ovat määräyksillä yrittäneet kohentaa oloja. Kiinan Greenpeace varoittaa, että kestävyysurheilijoilla voi olla olympialaisten aikaan ongelmia.
 Pekingissä on jo rajoitettu henkilöautojen käyttöä, rakennustyöt ovat vähentyneet ja tehtaiden tuotantoa on ajettu alas, jotta pienhiukkasten määrää ilmassa saataisiin vähennettyä ja savusumua hälvenemään.
 Olot ovat viime päivinä olleet Pekingissä usvaiset. Sinistä taivasta ei ole näkynyt neljään päivään. China Daily -lehden mukaan viranomaiset ovat varautuneet entistä voimakkaampiin tekoihin ilmanlaadun kohentamiseksi ja siihen, että asetettuihin tavoitteisiin ylletään. Yksityisautoilua saatetaan rajoittaa lisää ja tehtaita sulkea entistä enemmän Pekingin ympäristössä, jotta ilmanlaatu paranee.
 Greenpeacen raportissa pahoitellaan sitä, että Peking on hukannut loistavan mahdollisuuden käyttää olympialaisia ponnahduslautana entistä kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi.