Talous

Luonnonsuojeluliitto
haluaa rahaa metsiensuojeluun

Suomen luonnonsuojeluliitto vaatii hallitukselta lisärahaa metsiensuojeluun. Sen mielestä suojelutyöhön pitäisi osoittaa metsäveropäätöstä vastaava lisäraha kesän budjettiriihessä. Järjestö varoittaa, että metsätalouden kestävyys on nyt vakavasti uhattuna.

- Hallituksen metsäveropäätös voi lisätä hakkuita nimenomaan varttuneissa metsissä, vaikka teollisuus kaipaa ennen muuta harvennuspuuta, sanoo metsäasiantuntija Harri Hölttä.

Hänen mielestään on vaarallista, että 170 miljoonan euron metsäverohelpotusten rinnalla uusien metsiensuojelualueiden ostoon on tänä vuonna vain seitsemän miljoonaa euroa. Hän myös ihmettelee, että hallitus kertoi metsäverohelpotusten perusteeksi erityisesti Venäjän puutullien uhan ja sellutehtaiden sulkemisen torjumisen.

- Heti seuraavana päivänä metsäyhtiöiden johtajat kuitenkin ilmoittivat, että yhtiöt supistavat tuotantoaan tästä riippumatta. Lisäksi lehtitietojenkin mukaan puuta olisi kyllä tälläkin hetkellä myynnissä kotimaassa, mutta yhtiöt eivät sitä osta. Se tekee puheet puupulasta kyseenalaisiksi.