Uutiset

Raaka hyökkäys
pakolaiskeskukseen Norjassa

Våler - Oslo (STT-NTB)

Norjassa on tapahtunut poikkeuksellisen raaka hyökkäys pakolaisten vastaanottokeskukseen.

Rautatangoin ja viidakkoveitsin aseistautunut joukkio tunkeutui Oslon liepeillä sijaitsevaan keskukseen ja pahoinpiteli kymmeniä ihmisiä, kertoivat norjalaisviestimet.

Ainakin 23 ihmistä sai vammoja hyökkäyksessä. Keskuksen johtajan mukaan tunkeutujat olivat tshetsheenejä, ja hyökkäyksen kohteena olivat keskuksessa asuvat kurdit. Hyökkääjiä oli eri arvioiden mukaan 40 - 50.

Perjantaina poliisi ilmoitti ottaneensa kiinni viisi tshetsheeniä, joiden epäillään osallistuneen hyökkäykseen. Norjan työ- ja kotouttamisministeriöstä kerrottiin, että syylliset voidaan karkottaa Norjasta.

Ministeriön mukaan on erityisen raskauttavaa, että raakalaismaisen iskun tekijät ovat henkilöitä, jotka ovat saaneet turvapaikan Norjasta. Tapaus tuli täytenä yllätyksenä.

- Joukko ulkopuolisia tuli keskukseen ja hyökkäsi asukkaiden kimppuun lyömäaseilla. Osa uhreista jouduttiin viemään hoitoon ambulansseilla, kun taas osa sai lievempiä vammoja, sanoi Nordbybråtenin vastaanottokeskuksen johtaja Ole Morten LyngDagbladet -lehden verkkosivuilla.