Talous

Sunbornin Spa Residence
täyttyi rakennustöistä huolimatta

TS/Lennart Holmberg<br />Hotellinjohtaja Hans Niemi kertoo, että uusi Spa Residence on suunnattu yritysasiakkaille sekä perheille, jotka viipyvät paikkakunnalla paria yötä pidempään. Kesäkauden loputtua hotellin pääasiakkaaksi nousevatkin yritykset.
TS/Lennart Holmberg
Hotellinjohtaja Hans Niemi kertoo, että uusi Spa Residence on suunnattu yritysasiakkaille sekä perheille, jotka viipyvät paikkakunnalla paria yötä pidempään. Kesäkauden loputtua hotellin pääasiakkaaksi nousevatkin yritykset.

HANNE YLI-PARKAS

Sunborn Groupin uusin hotelli, Spa Residence on myyty viimeistä valmista huonetta myöten loppuun, vaikka hotellin rakentaminen on osittain yhä kesken.

Hotellinjohtaja Hans Niemi kertoo, että valmiin 30 huoneen lisäksi rakenteilla on vielä kymmenen isompaa huoneistoa. Ne valmistuvat muutamien viikkojen sisällä.

Alunperin hotelli piti avata jo kesäkuun puolella. Viive ei kuitenkaan vaikuttanut myyntiin.

- Viivästyminen johtui normaaleista järjestelyiden myöhästymisestä, ei siihen mitään yksittäistä syytä ollut, Niemi kuittaa.

Uuden hotellin huonekoot vaihtelevat yli 30 neliöstä reiluun 80 neliöön.

Huoneissa on joko oma keittiö tai pieni keittonurkkaus. Lomaosakkeita huoneistot eivät kuitenkaan ole, vaikka asiakkaat ovatkin tiedustelleet mahdollisuutta ostaa hyvällä paikalla sijaitsevia huoneistoja.

Niemen mukaan Sunbornilla on tarjolla muutamia lomaosakkeita, mutta niistä ei edes harkita päätoimintaa.

- Hotellilla on muutenkin hyvä käyttöaste, eikä asiakkaista ole pulaa. Tänä vuonna hotelleissa on ollut lähes 100 prosentin käyttöaste, eli kesä on ollut äärimmäisen hyvä.

Kulunut kesä on muutenkin ollut naantalilaisille onnistunut. Niemen mukaan osa kesäravintoloista on onnistunut kasvattamaan tulostaan jopa 40 prosenttia.

- Esimerkiksi Kaivohuoneella on ollut tänä vuonna hyvä esiintyjäkaarti. Ja tietysti se vaikuttaa, mitä enemmän pitää ravintoloita auki.

Bensan ja muiden kustannusten nousu ei huoleta Niemeä. Hän luottaa, että hintojen kohotessa matkailijat suuntaavat entistä enemmän kotimaan markkinoille ulkomaiden sijasta.

- Kotimaan matkailu on myös ekologista ja ympäristöystävällistä, mies muistuttaa.

TS/Lennart Holmberg<br />Uudessa Spa Residencessa on jokaisessa huoneessa keittomahdollisuus.
TS/Lennart Holmberg
Uudessa Spa Residencessa on jokaisessa huoneessa keittomahdollisuus.